"Neste Lietuva" automatinėse degalinėse A95 rūšies benzinas tris paskutines praėjusios savaitės dienas buvo pardavinėjamas 8 centais pigiau nei darbo dienomis - po 2,10 lito už litrą, A92 - po 2,07 lito už litrą, o dyzeliniai degalai - po 1,80 lito už litrą. Tokiomis pat kainomis degalus savaitgalį buvo siūloma pirkti ir degalų prekybos bendrovės "Hydro Texaco" valdomose automatinėse degalinėse "Uno-X".

Mažesnėmis kainomis degalus penktadienį-sekmadienį pardavinėjo ir bendrovės "Lietuva Statoil" bei "Shell Lietuva".

"Hydro Texaco" mažmeninės prekybos vadovė Asta Šidlauskaitė BNS sakė, kad kuriai nors degalų prekybos bendrovei organizuojant pigesnių degalų akciją, konkurentai paprastai reaguoja ir tą patį laikotarpį prisiderina savo kainomis.

"Tai ne tik komercinis, bet ir įvaizdžio reikalas, ypač tais atvejais, kai kaina nuleidžiama labai drastiškai. Nė vienas konkurentas nenori akciją vykdančiai bendrovei leisti iš to daug uždirbti", - sakė A.Šidlauskaitė.

Anot jos, galiausiai iš tokių akcijų galbūt laimi tik akcijos organizatorius, kadangi tik jis vienas informuoja klientus apie kainų nuleidimą. Tačiau didelis klausimas, ar uždarbis iš papildomai parduotų litrų padengia išlaidas reklamai.

"Neste Lietuvos" Mažmeninės prekybos skyriaus vadovas Audrius Miežys BNS teigė, kad degalus "Neste Lietuvos" degalinėse pirko kur kas daugiau klientų nei įprastai, tačiau kiek konkrečiai, atsisakė nurodyti.

Pasak A.Šidlauskaitės, "Uno-X" degalinėse atpigus degalams padidėjusio klientų srauto nebuvo jaučiama.

A.Miežys sakė, kad dar vienos akcijos artimiausiu metu nežadama organizuoti, nes praėjusį savaitgalį bendrovė degalus atpigino minėdama savo veiklos jubiliejų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją