Tarnyba vykdydama Alternatyviųjų degalų įstatymo laikymosi kontrolę savo srityje prižiūri, kad Lietuvos teritorijoje esančiose degalinėse būtų prekiaujama benzinu, kurio kiekviename litre yra ne mažiau kaip 6,6 proc. biodegalų, ir dyzelinu, kurio kiekviename litre yra ne mažiau kaip 6,2 proc. biodegalų.

Šilutės rajone „Andopas“ priklausančioje degalinėje patikrinimo metu buvo atrinkti dyzelino, žymėto žemės ūkiui, žuvininkystei, ir automobilinio bešvinio 95 markės benzino bandiniai kokybės rodiklių ištyrimui.

Atlikus dyzeline esančio HVO biopriedo tyrimus akredituotoje Masių spektrometrijos laboratorijoje UAB „Barnas“, nustatyta, kad biopriedo (biogeninės kilmės anglies) kiekis yra 5,79±0,04 proc. Tai neatitinka Alternatyviųjų degalų įstatymo reikalavimo – degalų tiekėjai turi užtikrinti, kad kiekviename vidaus rinkai patiekto dyzelino litre būtų ne mažiau kaip 6,2 proc. biodegalų, skaičiuojant pagal bendrą degalų ir biodegalų mišinio energinę vertę.

Nutarimas per 30 kalendorinių dienų nuo nutarimo priėmimo dienos gali būti apskųstas teismui Lietuvos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją