Forumo išvakarėse jo įkūrėjas Klausas Schwabas prognozavo, kad šiais metais reginyje dalyvaus daugiau kaip 2,5 tūkst. valdžios struktūrų, verslo elito ir visuomeninių organizacijų atstovų ir 100 pasaulio šalių.

Šįmet, ypač per pagrindinius renginius, kurie vyks sausio 22-26 dienomis, tikimasi sulaukti daug iškilių asmenybių, pavyzdžiui, Brazilijos prezidentės Dilmos Rousseff, Pietų Korėjos lyderės Park Geun-hye, Meksikos prezidento Enrique Pena Nieto, Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono, Italijos vyriausybės vadovo Enrico Lettos bei Japonijos ministro pirmininko Shinzo Abe. Savo nuomonę apie globaliuosius iššūkius išsakys Irano prezidentas Hassanas Rouhani, Izraelio prezidentas Shimonas Peresas ir premjeras Benjaminas Netanyahu. Taip pat renginyje pasisakys Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki-moonas.

Tarptautinėje forumo darbotvarkėje bus skirta laiko aptarti įvairias problemas, pavyzdžiui, G20 ir BRIKS grupių darbą, pasaulio energetinį saugumą. "Į Davosą atvyksta pasaulio energetikos rinkos lyderiai - tiek privačiojo sektoriaus, tiek ir valdžios atstovai, - nurodė Rusijos delegacijos atstovas Rusijos prezidento patarėjas ekonomikos klausimais Arkadijus Dvorkovičius.

K. Schwabas taip pat teigė, kad šiais metais sesijos programoje bus aptariami keturi pagrindiniai klausimai: inovacijų poveikis šiuolaikiniam gyvenimui, pasaulinio vystymosi perspektyvos, visuomenės dalyvavimas ekonomikos procesuose ir pasaulio gyventojų daugėjimas.

Individualių sesijų metu, anot WEF įkūrėjo, forumo dalyviai aptars klimato kaitos problemas, sveikatos priežiūros sistemos ateitį, jaunimo nedarbą. Vyks atskiros diskusijos, kuriose bus kalbama apie Kinijos, Indijos, Meksikos, Brazilijos ir Rusijos ekonomikų plėtrą. Be to, K. Švabas kalbėjo, kad posėdžių metu daug dėmesio bus skiriama Šiaurės Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose kylančioms problemoms.

WEF analitikai praėjusią savaitę paskelbė tyrimą apie trumpalaikes ir ilgalaikes visuotines rizikas. Dokumente pažymima, kad didžiausios problemos yra fiskalinė pagrindinių pasaulio ekonomikų krizė, geriamojo vandens ir darbo vietų trūkumas. Atskirai ataskaitoje pabrėžiamas ir didėjantis socialinis visuomenės atotrūkis pagal gaunamas pajamas. Be to, tarp 10-ties rimčiausių grėsmių pasauliui WEF nurodo klimato kaitą, kibernetines atakas, maisto krizę, gamtos ir žmogaus sukeltas nelaimes, aukštą politinį ir socialinį nestabilumą, nesėkmes finansų ir institucijų mechanizmuose.

Forumo metu virš Davoso esanti oro erdvė bus uždaryta.