Nors pagal finansuojamų projektų skaičių pirmavo baldų gamintojai, pagal projektų vertę (110,8 mln. eur.) ir jiems išmokėtą ES lėšų sumą (40,4 mln. eur.) baldininkus lenkė gumos ir plastiko gaminių įmonės, rašo portalas.

Pažymima, kad, Valstybinės duomenų agentūros duomenimis, praėjusiais metais plastiko ir gumos produktų gamintojai realizavo produkcijos už 1,24 mlrd. eur. Visos apdirbamosios gamybos pardavimai sudarė 24,9 mlrd. eur.

Teigiama, kad, pavyzdžiui, Šiaulių PET ruošinių ir PET butelių gamybos UAB „Putokšnis“ per 2014–2020 m. įgyvendino projektų už daugiau kaip 15 mln. eur. ir pasinaudojo 4,89 mln. eur ES parama.

Visgi atkreipiamas dėmesys, kad Lietuvoje prioritetiniais paskelbtiems informacinių ir ryšių technologijų bei biotechnologijų sektoriams paramos buvo skirta mažiau nei plastikos gamintojams.

Pavyzdžiui, Vilniaus fitoterapinių sveikatingumo produktų gamintoja UAB „Innovative Pharma Baltics“ yra gavusi 3,79 mln. eur. Finansavimą, o maisto papildų gamintojai „Aconitum“ buvo skirta 1,8 mln. eur. parama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją