Visi, padėkoję lietuvių kalbai, kuri vadinama archajiškiausia gyva indoeuropiečių kalba, dalyvavo žaidime. Burtų keliu išrinkome 100 dalyvių – jie laimėjo lietuvių kalbai skirtas progines monetas numizmatinėje pakuotėje. Dar 3 laimingieji bus apdovanoti elektroninėmis skaityklėmis „Kindle“.

Sveikiname laimėtojus! Jų sąrašas skelbiamas čia. Dėl prizų atsiėmimo (siuntimo) susisieksime su nugalėtojais el. paštu.

Šios simbolinę padėką lietuvių kalbai išreiškiančios monetos paveikslas bus perduotas saugoti Lietuvos banko Pinigų muziejui.

Proginės 2 eurų monetos, skirtos lietuvių kalbai, nacionalinėje pusėje yra iškaldintas vienas gražiausių ir prasmingiausių lietuviškų žodžių AČIŪ. Vieno milijono tiražu nukaldintomis lietuviškomis monetomis galima atsiskaityti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose eurą naudojančiose šalyse.

Kitais metais, gegužės 3 d., Lietuvos bankas išleis į apyvartą baltų kultūrai skirtą 2 eurų proginę monetą.

Toliau bus leidžiamos ir kolekcinės eurų monetos: dvi sidabro monetos (olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire ir Nepriklausomybės įtvirtinimo 25-mečiui) ir viena aukso moneta iš serijos „Lietuvos mokslas“ (skirta fizikai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)