Geriausiais darbdaviais išrinkti: „Lietuvos draudimo“ vadovas Kęstutis Šerpytis, „Danske bank“ generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas ir apdovanojimus jiems įteikė ūkio ministras Evaldas Gustas. Taip pat geriausiu darbdaviu įvardyta bendrovė „Roche“, apdovanojimą atsiėmė įmonei atstovavusi Eva Berdigane. Dvi iš trijų įmonių šį apdovanojimą pelnė ir pernai.

Lietuvoje tyrimą pagal tarptautinės žmogiškojo kapitalo ir konsultavimo įmonės „Aon Hewitt“ metodiką pristatė ir atliko mokymų ir konsultacijų bendrovė „OVC Consulting“. Ji apklausė dėl geriausio titulo besivaržiusių įmonių darbuotojus. Pagal darbuotojų atsakymus buvo nustatyta, kuri įmonė yra geriausias darbdavys. Šiemet iš viso tyrime dalyvavo 21 įmonė.

„OVC Consulting“ vyriausioji konsultantė ir įsitraukimo tyrimų vadovė Baltijos šalyse Almanta Jakštaitė Vinkuvienė pristatydama tyrimą sakė, jog geriausiomis įmonės tampa tos organizacijos, kurios sugeba atrasti geriausias darbuotojų savybes ir skatina jų įsitraukimą į organizacijos veiklą.

Tyrimas - mokamas

Kasmet apdovanotųjų įmonių skaičius gali skirtis, nes tai priklauso nuo įmonės pasiekiamų rezultatų pagal pildomus klausimynus.

„Įmonės tyrime dalyvauja savanoriškai, bet pagrindinis įtraukiantis į tyrimą dalykas yra noras pasižiūrėti, kaip organizacijai sekasi valdyti darbuotojų įsitraukimą“, - sakė A. J. Vinkuvienė, pridūrusi, jog dėl sukuriamos vertės organizacijai tyrimas yra mokamas.

Įmonės sumoka už atliktą tyrimą priklausomai nuo to, kiek išsamius duomenis jos pageidauja gauti, o vėliau yra reitinguojamos ir apdovanojamos geriausius rezultatus pelniusios bendrovės, tačiau jos palyginamos ne viena su kita, o pagal „Aon Hewitt“ nustatytą kartelę.

„Pernai šią kartelę peržengusiųjų buvo šešios, šiemet mes turime tris peržengusias, visos trys ir tampa geriausiais darbdaviais“, - paaiškino A. J. Vinkuvienė.

Ji pridūrė, jog iš Baltijos šalių bendrovių, kol kas tyrime aktyviausiai dalyvauja Lietuvos įmonės, kurios nebūtinai yra tarptautinio kapitalo – yra ir lietuviško kapitalo bendrovės.

Pirmą kartą Lietuvoje geriausiųjų ieškojo pernai

Lietuvoje geriausio darbdavio tyrimas vykdomas antrus metus.

Pernai „Geriausio darbdavio 2012“ titulą gavo šešios įmonės: „Lietuvos draudimas“, „Tele2“, „Adform Lithuania“, „Philip MorrisBaltic“, „Sanofi-aventis Lietuva“ ir „Roche Lietuva“.

Pernai darbuotojų įsitraukimą ir motyvaciją dirbti analizuojančiame tyrime dalyvavo 21 įvairių veiklos sričių įmonė. Buvo apklausta daugiau kaip 6 tūkst. respondentų. Darbuotojai savo darbdavius vertino pagal penkis pagrindinius indeksus: žmogiškojo kapitalo stabilumą, darbdavio patrauklumą, aukštų veiklos standartų kultūrą, patikimą lyderystę ir darbuotojų įsitraukimo lygį. Reitinguojant įmones, darbuotojų įsitraukimo faktorius buvo esminis.

Ilgamečiai tyrimai rodo tiesioginę sąsają tarp darbuotojų įsitraukimo lygio ir finansinių organizacijos veiklos rezultatų.

Rytų ir Centrinės Europos šalyse šis tyrimas pradėtas vykdyti 2001 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)