„Vidutiniškai gyvensime turtingiau – tai geroji žinia. Blogoji žinia, kad turėsime tam tikrų iššūkių, kur įdarbinti tuos darbuotojus, ypač tuos, kuriuos nukonkuruos dirbtinis intelektas“, –„Delfi“ laidoje „Verslo tema“ kalbėjo banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas.

Anot jo, autoritetingų institucijų tyrimai rodo, kad dirbtinis intelektas (DI) padės auginti ekonomiką, tačiau tai turės savo kainą.

„Esame ant dirbtinio intelekto revoliucijos slenksčio. Jeigu pažvelgsime į daugelį institucijų, – Pasaulio ekonomikos forumo, „Goldman Sachs“ – padarė tokį pakankamai išsamų tyrimą.

Rezultatai yra tokie, kad ekonomikos augimas paspartės, nes labai ženkliai padidės efektyvumas, tačiau tuo pat metu darbuotojų skaičius vis dėlto, tikėtina, mažės. Darbuotojų poreikis mažės, bent jau artimiausią dešimtmetį“, – komentavo ekonomistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją