Antradienį spaudos konferencijoje Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus sakė, kad L. Valalytės išsakyti kaltinimai V. Sutkui tėra atsakas į LVK kritiką.

Pasak V. Sutkaus, Darbo birža skiria bedarbių apmokymams dideles ES ir Lietuvos lėšas, nors jie nėra efektyvūs.

Tuo metu L. Valalytė sakė, kad visas priemones ir pasiekti norimus rodiklius formuoja ne pati Darbo birža.

„Norėčiau akcentuoti, kad tos priemonės formuojamos valstybiniu mastu, ne pati Darbo birža susigalvoja, kokį projektą darys ir kokie rodikliai turi būti pasiekti. Yra sutarta su Europos Komisija, kokie tie rodikliai turi būti pasiekti ir kam jie turi būti naudojami“, - kalbėjo ji.

Tačiau L. Valalytė sutiko, kad iššūkių dėl efektyvumo yra.

„Kolega iš švietimo sektoriaus minėjo, kad jų profesinio mokymų efektyvumo rodiklis yra 57 proc. Tuo metu mūsų yra 72 proc., kai žmogus pabaigęs vienus mokymus įsidarbina pagal tai, ką jisai baigė. Ar tai efektyvu, turėtų pasverti valstybinės institucijos“, - sakė L. Valalytė.

Pasak jos, visa informacija, kokios yra priemonės ir kiek skiriama lėšų, yra vieša, nors pastaruoju metu daug kalbama apie tai, kaip tobulinti sistemas.

Kalbėdama apie tai, kad LVK dėl išsakytų kaltinimų kreipėsi į teismą, Darbo biržos direktorė pažymėjo, kad Lietuva yra teisinė valstybė.

„Mes gyvename teisinėje valstybėje. Manau, kad mano pačios tėvai ir sausio 13-ąją Lietuvą gynė ne dėl Sutkaus Lietuvos, o gynė dėl kitokios Lietuvos, kurioje noriu, kad mano vaikai augtų ir gyventų“, - sakė ji.

Pasak L. Valalytės, „tas faktas, kad kritiką iškėlę institucijų vadovai nėra kažkaip susiję, irgi formuoja tam tikrą įspūdį“.

ELTA primena, kad LVK dėl jos vadovui V. Sutkui išsakytų kaltinimų kreipėsi į teismą.

Organizacija pateikė ieškinį Vilniaus miesto apylinkės teismui dėl asmenų garbės, orumo ir dalykinės reputacijos pažeidimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

LVK teigia, kad ieškinį pateikė, reaguodama į viešai paskelbtus L. Valalytės ir „Lietuvos radijo ir televizijos centro“ vadovo Remigijaus Šerio teiginius.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis anksčiau savo „Facebook“ paskyroje pareiškė, kad po rugpjūčio pabaigoje vykusio Seimo Ekonomikos komiteto posėdžio LVK atstovas per ministro komandos narį perdavė grasinimus susisiekimo ministro patarėjui.

„Esą, jei patarėjas nesiliaus daręs to, ką daro, LVK atstovas asmeniškai „užtampys jį per spaudą“, - rašė R. Masiulis.

Viešojoje erdvėje prieš kurį laiką kaltinimus V. Sutkaus atžvilgiu išsakė ir Lietuvos darbo biržos direktorė L. Valalytė bei valstybei priklausančio „Telecentro“ generalinis direktorius R. Šeris. Abu jie teigė susidūrę su V. Sutkaus grasinimais ir reikalavimais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)