Pareigūnai teigia manantys, kad 22 metų Sarvshreshthas Gupta nusižudė po kiaurą naktį trukusio darbo ir kovos mėginant atitikti jam keliamus reikalavimus. Pensilvanijos universiteto absolventas, gimęs Naujajame Delyje, savo tėvui Sunilui sakė: „Šis darbas skirtas ne man. Per daug darbo ir per mažai laiko“.

S. Gupta apie savo sūnaus mirtį parašė „Medium“, tačiau netrukus jo apybraiža buvo išimta.

„Jis skambina mums ir sako: „To per daug. Nemiegojau dvi dienas, rytoj ryte turiu klientų susitikimą, turiu užbaigti prezentaciją, mano viceprezidentas yra suirzęs, o aš dirbu vienas savo biure“, – rašė velionio tėvas.

Jis pridūrė: „Aš įtūžau. „Paimk penkiolikos dienų atostogas ir grįžk namo“, pasakiau. Jis išsisukinėjo: „Jie neleis“. Aš pasakiau: „Pasakyk jiems, kad į tai žiūrėtų kaip į tavo pareigų atsisakymą“.
Leidinys „New York Times“ teigia, kad S. Guptos mirtis balandžio mėnesį yra viena iš daugybės pastaraisiais metais pasitaikančių jaunų bankininkų netikėtų mirčių ar savižudybių. Teigiama, kad tai sukėlė daug apmąstymų apie „Goldman Sachs“ ir kitas Volstryto įstaigas, tiksliau, apie jų darbo politiką.

Leidinys teigia, kad praėjusią savaitę 29 metų bankininkas Thomasas Hughesas iš „Moelis & Company“ buvo rastas negyvas, jo organizme aptikta narkotikų pėdsakų. Vyras iškrito iš pastato Manhatane.

„Goldman Sachs“ kol kas viešai S. Guptos pretenzijų dėl tokių ilgų darbo valandų nepakomentavo. Jeigu tai būtų tiesa, analitikas būtų dirbąs po keturiolika valandų per dieną be išeiginių.

Kompanijos pranešime teigiama: „Mus nuliūdino Sarvo mirtis, išreiškiame gilią užuojautą jo šeimai. Tikimės, kad žmonės šiuo sunkiu laikotarpiu gerbs šeimos išreikštą privatumo pageidavimą“.

2013 metais paaiškėjo, kad „Goldman Sachs“ nurodė personalui nedirbti šeštadieniais, jeigu nėra susiklosčiusių ypatingų aplinkybių. Tačiau sekmadieniais dirbti niekas neuždraudė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)