„Žiemos sezono išpardavimas daugelyje mados prekių parduotuvių, tai yra, drabužių, avalynės, jau prasidėjo iškart po Kalėdų. Tradicinį žiemos sezono prekių išpardavimą visame „Megos" prekybos ir laisvalaikio centre skelbsime nuo sausio 2 d.“, - sako Kauno prekybos centrą valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė.

Išpardavimus jau pradėjo ir „Akropoliai“, tai patvirtino bendrovės „Akropolis Lt“ Nuomos skyriaus vadovė Virginija Semsienė. Pasak jos, išpardavimas prasidėjo praėjus kelioms dienoms po Kalėdų ir turėtų tęstis iki vasario.

Nuolaidas siūlo prekybininkai, įsikūrę ir kituose prekybos centruose, pavyzdžiui, sostinės „Europoje“, „Panoramoje“. Skelbiama, jog dabar kainos mažinamos iki 50 proc., vėliau procentas turėtų ūgtelėti.

„Kokioms prekių grupėms ir kokias nuolaidas taikyti išpardavimo metu sprendžia pačios parduotuvės. Įprasta, kad išpardavimo pradžioje nuolaidos yra mažesnės, tačiau prekių asortimentas – didesnis. Išpardavimui įsibėgėjus nuolaidos auga, tačiau prekių pasirinkimas mažėja, nes jos paprasčiausiai išperkamos“, - dėsto V. Semsienė.

Vėluojanti žiema išpardavimų plano nepakeis

Birutė Kalanovaitė
Nors sinoptikai pastebi, kad žiema su šalčiais ir sniegu šiemet vėluoja, prekybininkai žada išpardavimų tradicijos nekoreguoti ir nuolaidas siūlyti rudens bei žiemos kolekcijoms.

„Panoramos“ generalinė direktorė Birutė Kalanovaitė paaiškina, jog išpardavimai nepriklauso nuo dabartinių oro sąlygų, nes pavasario kolekcijoms reikia paruošti vietą – Europoje tarptautinių prekės ženklų naujos kolekcijos pristatomos panašiu metu.

„Nors žiema vėluoja, pastebėjome, jog parduotuvėse skirtingo dydžio nuolaidos taikomos visai žiemos sezono kolekcijai. Lentynose jau pasirodė ir naujų pavasario kolekcijų prekių, kurioms nuolaidos netaikomos“, - antrina R. Vyšniauskienė.

V. Semsienė primena, kad paprastai didieji nuomininkai pavasario - vasaros kolekcijas pradeda pristatyti vasarį.

„Tai vienas iš dviejų tradicinių sezoninių išpardavimų, kitas vyksta vasarą pavasario - vasaros sezono prekėms, sulaukiantis itin daug pirkėjų, - sako V. Semsienė. - Orų prognozės didžiajai parduotuvių daugumai, manau, įtakos neturės.“

Prekybos centrų valdytojai pastebėjo, kad ilgiau išpardavimus įprastai taiko sporto ir laisvalaikio prekių parduotuvės, kurios gali labiau taikytis prie sezono.

Tačiau kai kurie prekybos centrai oficialią išpardavimų pradžią planuoja šiek tiek vėliau.

"Išpardavimai mūsų prekybos centre pradedami iš karto po Naujųjų – sausio 2 d., ir tęsis iki vasario 5 dienos. Oficialus, didysis išpardavimo atidarymas – sausio 10–12 d. Jo metu vyks renginiai visai šeimai, bus taikomos papildomos ir ekstra nuolaidos pažymėtose parduotuvėse", - teigė „Ozas“ direktorė Inga Navickaitė.

Pasak jos, vėluojanti žiema įtakos tradiciniams „Ozo“ žiemos išpardavimams neturi, tačiau parduotuvės, atsižvelgdamos į pirkėjų poreikius ir rezultatus, gali pačios nuspręsti, kada pradėti išpardavimus ir kokioms prekėms taikyti nuolaidas.

"Po švenčių prekybininkai pradeda vykdyti išpardavimus. Kai kurios parduotuves skelbia išpardavimo metą ir nesulaukus sausio, bet didžioji dalis prekybininkų išpardavimus pradeda sausio pradžioje. Šie metai nepaisant ir vėluojančios žiemos nebus išskirtiniai savo išpardavimų pradžia ir terminais. Po intensyvios prekybos gruodžio mėnesį, sausis įprastai būna sulėtėjimo metas, tad didžioji dalis prekybininkų siekdami pagyvinti aprimusią prekybą skelbia išpardavimų ir akcijų metą. Tai būdinga visoms šalims, ne tik Lietuvos rinkai“, - apibendrino Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovas Laurynas Vilimas.

Pernai sausį prekybininkai taip pat organizavo išpardavimų kampaniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (359)