Prieš trejus metus įkurtas „Danske Bank“ Pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos padalinys Lietuvoje - globalios Pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos grupės, aptarnaujančios visą „Danske Bank“ banko grupę, dalis. Iš maždaug 1 tūkst. globalaus padalinio darbuotojų apie 50 proc. sudaro būtent Lietuvoje esantys darbuotojai.

Bankas „Verslo žinias“ informavo, kad 300 iš 600-ių šiemet „Danske Bank“ Lietuvoje numatytų naujai įdarbinti darbuotojų dirbs būtent pinigų plovimo prevencijos srityje.

Be to, „Danske Bank“ 2017 m. rugsėjį Lietuvoje įkūrė AML (angl. Anti money laundering) mokymų akademiją, kuri plečiasi.

ELTA primena, kad „Danske Bank“ nebeteiks bankininkystės paslaugų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Tačiau šalyje išlieka ir bus toliau plečiami du centrai - Globalių paslaugų ir grupės IT paslaugų, kuriuose šiuo metu dirba per 3000 įvairių sričių specialistų.

Bankininkystės veiklos sustabdymas vyks pamažu. Tikimasi pasirengimo nutraukti bankinę veiklą procesą užbaigti per 12 mėnesių.

Šiemet Lietuvoje veikiančiuose paslaugų centruose numatoma sukurti dar per 600 naujų darbo vietų.

„Danske Bank“ filialas Taline įsisuko į didžiulį pinigų plovimo skandalą. Apie 200 mlrd. eurų vertės abejotinos kilmės mokėjimai, daugiausia iš Rusijos ir kitų buvusios SSRS šalių, manoma, buvo įvykdyti filiale tarp 2007 ir 2015 m. Skandalas iškilo 2018-aisiais ir privertė „Danske Bank“ generalinį direktorių atsistatydinti, o 10 banko Estijos filialo darbuotojų buvo sulaikyti.

Vasarį Estijos finansų priežiūros tarnyba (FSA) paskelbė įsakymą, kuriuo nurodoma uždaryti „Danske Bank“ filialą Estijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)