Kaip skelbiama banko spaudai išplatintame pranešime, kol kas numatoma, kad IT paslaugų centre dirbantys kauniečiai iš naujojo biuro galės dirbti dalį savaitės - 2-3 dienas. Likusį laiką jie, kaip ir iki šiol, darbuosis su savo komandomis pagrindiniame banko IT paslaugų centro biure Vilniuje.

„Turime ne vieną darbuotoją iš Kauno, kuris dėl mėgstamo darbo persikėlė gyventi į sostinę ar nuolat migruoja tarp šių dviejų miestų. Naujasis biuras visų pirma suteiks galimybę esamiems darbuotojams dažniau likti savo mieste. Kita vertus, pastebėjome, kad neretai Kauno specialistai svarstydami darbo pasiūlymus į Vilnių net nesidairo, nori likti savo mieste ar negali jo palikti dėl studijų ar šeimyninės situacijos. Tad per artimiausius metus tikimės į komandą pritraukti daugiau kauniečių“, - sakė „Danske Bank“ grupės IT paslaugų centro administracijos vadovė Milda Dzidolikienė.

Anot jos, kartu naujasis biuras taps savotiška IT paslaugų centro ambasada Kaune, kuri suteiks galimybę ekspertams plačiau pasidalinti savo žiniomis ir įžvalgomis, palaikyti glaudesnius ryšius su vietos studentų ir IT bendruomene.

„Per ketverius „Danske Bank“ grupės IT centro veiklos metus čia išvystėme daug kompetencijų, darbo globaliose komandos įgūdžių, sukūrėme ir toliau tobuliname Šiaurės šalyse veikiančius šiuolaikinės bankininkystės sprendimus, todėl norime prisidėti prie IT bendruomenės kūrimosi Kaune. Turint savo atstovybę laikinojoje sostinėje progų tai daryti bus daugiau“, - sakė M. Dzidolikienė.

Šiemet Lietuvoje veikiančiuose paslaugų centruose numatoma sukurti dar per 600 naujų darbo vietų. IT paslaugų centre kasdien skelbiama apie 100 atvirų darbo pozicijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)