Kęstutis Masiulis siūlo penktadalį mokesčio skirti savivaldai, kad ji galėtų kompensuoti išlaidas prižiūrint ir valstybinių, ir privačių miškų teritorijas.

K. Masiulis Seime registravo tokią Miškų įstatymo pataisą ir siūlo, kad 4 proc. atskaitymų patektų į valstybės, o 1 proc. – į savivaldybės biudžetus.

„Kad savivalda daugiau savarankiška būtų“, – BNS sakė K. Masiulis.

„Miškams, kaip ir kiekvienam nekilnojamajam turtui, aptarnauti reikia ne tik valstybės, bet ir savivaldybės teikiamų paslaugų, todėl svarbu, kad miškų savininkai prisidėtų prie jų finansavimo“, – įsitikinęs K. Masiulis.

Parlamentaras skaičiuoja, kad per metus savivalda gautų papildomai apie 2,5 mln. eurų, arba po maždaug 40 tūkst. eurų kiekvienai savivaldybei.

„Miškingesnės savivaldybės gautų daugiau, o kitos mažiau. Kai kurios centus tegautų, o kokia Varėna trigubai ar keturgubai daugiau, o tai mažam rajonui yra dideli pinigai, už juos kažką galima padaryti“, – BNS tvirtino K. Masiulis.

Pasak jo, daugelyje valstybių dalis pajamų, surinktų už nekilnojamąjį turtą, neišskiriant ir miškų, atitenka savivaldai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)