Kaip nurodoma pranešime, bendrovė, praėjusiais metais pasitraukusi iš Baltarusijos, gamybą koncentruoja Ukrainoje, taip prisidėdama prie darbo vietų kariaujančioje šalyje išlaikymo, bei Moldovoje.

„Iškeliame tik gamybos pajėgumus. Tai neišvengiamas žingsnis užtikrinant įmonės konkurencingumą Lietuvos ir pasaulio rinkose. Siekdami, kad įmonė dirbtų pelningai, peržiūrime grupės kaštų struktūrą ir optimizuojame procesus. Tai svarbu ir išsaugant aukštesnę pridėtinę vertę kuriančias darbo vietas“, – sakė įmonės vadovė Inga Dumbliauskienė.

Rinktis trečiąsias šalis mažiau pridėtinės vertės sukuriančiam darbui paskatino ir tai, kad Lietuvoje vis sunkiau užtikrinti veiklos tęstinumą, mat visa drabužių pramonė susiduria su siuvėjų stygiumi. Jaunimas šią specialybę renkasi nenoriai.

Iškėlus gamybą ir atsisakius 22 darbo vietų, „Audimas Supply“ dirbs per 150 darbuotojų. Lietuvoje toliau veiks „Audimas Supply“ logistikos, komercijos, pavyzdžių gamybos ir kiti padaliniai.

Kaip pranešta anksčiau, „Audimo“ grupė dėl Rusijos Ukrainoje pradėto karo jau pernai atsisakė beveik du dešimtmečius plėtotos gamybos Baltarusijoje, o šiemet, nepaisant dirbtinai kuriamų teisinių kliūčių, galutinai likvidavo įmonę šioje šalyje.

Tuo pat metu „Audimas“ įsigijo žemės bei pastatų Moldovoje. Kovo mėnesį šioje šalyje įkurta bendrovė „Audimas Supply SRL“, į kurią dabar perkeliama dalis gamybos.

Dar 2021 m. rudenį „Audimas“ atskyrė gamybos ir prekybos veiklas vykdančias įmones, pavadindama jas atitinkamai „Audimas Supply“ ir „Audimas Brand“.

„Audimas Supply“ specializuojasi būtent užsakomosios gamybos srityje ir teikia paslaugas tiek „Audimas Brand“, tiek tarptautiniams prekių ženklams. „Audimas Brand“ pagrindinė veikla – „Audimo“ prekės ženklu pažymėtų drabužių prekyba Lietuvos ir užsienio rinkose.

Rusijai užpuolus Ukrainą, bendrovė nutraukė ryšius su Rusijos užsakovais, o taip pat atsakingai stebi, kad gaminiai nepatektų į vadinamąsias „pilkojo eksporto“ schemas. Lietuvoje bendrovė valdo 10 specializuotų parduotuvių bei e-parduotuvę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)