Tai D. Trumpas pažadėjo sakydamas kalba Kongrese. Jis pažadėjo atstatyti Amerikos kelius, tiltus, oro uostus ir kitą viešąją infrastruktūrą.

„Siekiant pradėti nacionalinius atstatymo darbus, aš prašysiu Kongreso pritarti įstatymui, kuriuo per viešąjį ir privatų kapitalą į Jungtinių Valstijų infrastruktūrą būtų investuotas 1 trln. JAV dolerių ir sukurta milijonais naujų darbo vietų“, – sakė D. Trumpas.

Tačiau jis nepateikė detalių, kaip pinigai bus išleisti.

D. Trumpas taip pat pareiškė, kad Jungtinės Valstijos esą Artimuosiuose Rytuose išleido 6 trln. JAV dolerių tuo metu, kai JAV infrastruktūros būklė prastėjo. Tačiau jie nenurodė, kokiu laikotarpiu buvo išleistos tokios lėšos ar kam.

„Tais šešiais trilijonais dolerių mes galėjome dukart atstatyti savo šalį. O gal net triskart, jeigu būtume turėję žmonių, turinčių gerų derybinių gebėjimų“, – sakė D. Trumpas, dar kartą pakartojęs savo argumentą, kad esą naujoji jo administracija bus geresnė už ankstesnes kitas ir geriau gins JAV interesus siekiant susitarimų.

Ir eilinį kartą nepateikdamas jokių detalių D. Trumpas pažadėjo pristatyti „istorinę“ mokesčių reformą. Jis teigė sumažinsiantis mokesčius JAV įmonėms, „kad jos galėtų konkuruoti ir klestėti bet kur ir tarpusavyje. Bet to, smarkiai sumažinsime mokestinę naštą viduriniajai klasei“.

JAV prezidentas pažadėjo ir įvesti importo muitus užsienio produkcijai, kad apsaugotų JAV pramonę.

„Šiuo metu, kai išvežame savo prekes iš Amerikos, daugelis kitų šalių priverčia mus mokėti didelius muitus ir mokesčius. Tačiau kai užsienio kompanijos įveža savo prekes į Ameriką, mes iš jų nieko nereikalaujame, arba beveik nieko“, – sakė D. Trumpas.

Jis teigė vieno susitikimo metu kalbėjęs su motociklus gaminančios bendrovės „Harley-Davidson“ atstovais, kurie jam esą pasakė, kad vienoje neįvardintoje šalyje jiems taikomai 100 proc. mokesčiai.

„Jie net neprašė nieko keisti. Bet aš tai padarysiu, – sakė D. Trumpas. – Tvirtai tikiu laisva prekyba, tačiau ji turi būti sąžininga prekyba.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)