Tokį požiūrį verslininkas dėstė Žinių radijo laidoje „Verslo pozicija”, kur vedėjo Aurimo Perednio buvo prašomas pakomentuoti Lietuvoje dešimt metų pragyvenusio švedų sociologo Charleso Woolfsono teiginius, kad Lietuvos visuomenę galima skirstyti į biurokratus, oligarchus ir likusius.

Pasak „MG Baltic” akcininko, oligarchais galima laikyti stambius verslininkus, kurie turi žiniasklaidos priemonių ir daro įtaką politiniams procesams.

Tokiu D. Mockus įvardino V. Uspaskichą, tiesa, suabejojąs, ar jį galima laikyti verslininku, ar politiku.

Laidos vedėjo klausiamas, ar pats savęs neįvardintų kaip oligarcho, verslininkas tokias kalbas atmetė – taip, koncernas yra viena stambiausių verslo grupių Lietuvoje, valdo ne vieną žiniasklaidos priemonę, tačiau esą nesikiša į politinius šalies procesus.

Pasak D. Mockaus, galingiausia Lietuvos verslo grupe lieka buvęs VP dešimtukas – akcininkų persiskirstymas nepaveikė grupės pozicijų.

„MG Baltic” dirba didmeninės ir mažmeninės prekybos, logistikos paslaugų, gamybos, žiniasklaidos, nekilnojamo turto plėtros ir valdymo, statybos bei telekomunikacijų srityse.

„MG Baltic” 2012 m. gavo 1,565 mlrd. Lt pajamų - metinis augimas sudarė 12,5 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)