„Kalbėsiu atvirai, ekonominė situacija gana prasta. Todėl, kaip ir tarėmės anksčiau, kiekvienas vyriausybės narys turi operatyviai rengti posėdžius, kurių metu bus aptariamos vykdomos veiklos kryptys“, – pareiškė D. Medvedevas ir pridūrė, kad minėti pasitarimai turi vykti reguliariai.

Premjeras vyriausybės narius paragino asmeniškai pranešti apie kylančias problemas ir normatyvinius aktus koreguoti, „kaip tai buvo susitarta“.

Kiek anksčiau duodamas interviu leidiniui „Vedomosti“ Rusijos finansų ministro pavaduotojas Sergejus Šatalovas neatmetė galimybės, kad 2015 metais šalyje gali būti didinami mokesčiai. Pareigūnas pabrėžė, kad šiuo metu vyriausybė mokesčių naštos didinti neketina, tačiau prasidėjus „rimtai krizei“ galimybės priimti „strateginius sprendimus“ neatmeta.

Nurodė stebėti kasdieninių prekių kainų pokyčius

Rusijos vyriausybė sunerimusi dėl staigiai kylančių kasdieninių prekių kainų. „Dėl sudėtingos ekonominės situacijos“ teisėsaugos tarnybos turėtų įdėmiai stebėti degalų, maisto produktų ir medikamentų kainas, pirmadienį pareiškė prezidento administracijos vadovas Sergejus Ivanovas.

Be to, jos turėtų nedelsiant reaguoti, jei darbdaviai vėluotų sumokėti algas ar socialines išmokas, agentūra RIA cituoja S. Ivanovo kalbą teisininkams.

Ekspertai neatmeta, kad Rusijoje gali kilti protestai, jei kainos ateinančiais mėnesiais toliau smarkiai kils. Šalis atsidūrė sunkioje ekonominėje krizėje, kai Vakarai jai dėl Ukrainos konflikto paskelbė sankcijas, o Maskva į tai reagavo uždrausdama tam tikrų maisto produktų importą.

Oficialiais duomenimis, infliacija pernai Rusijoje išaugo iki daugiau kaip 11 proc. Maisto produktų kainos kilo net daugiau kaip 15 proc. Ekonomiką paveikė ir naftos kainų nuosmukis bei rublio kurso kritimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (899)