Prekybos centras „Selfridges“ šiandien tapo pirmuoju taip anksti pradėjusiu ruoštis žiemos švenčių sezonui, nepaisant to, kad iki Šv. Kalėdų dar liko 141 diena.

Oxford Street esantis prekybos centras didelę dalį savo ketvirto aukšto pavertė tikra žiemos stebuklų šalimi – skyrius papuoštas beveik 50 tūkst. dekoracijų.

Parduotuvės vadovai sakė, kad kalėdinius pirkinius siūlyti dar vasaros metu juos paskatino iš užsienio atvykstantys turistai, nors daugelis nepritaria tokiam išankstiniam keliamam kalėdiniam šurmuliui - pasak jų, tai sumenkina gruodžio 25-osios magišką nuotaiką.

Daugelis atvykstančių aplankyti Londoną mėgsta nusipirkti kalėdinių dekoracijų.

„Selfridges“ atstovė Geraldine James sakė: „Mes dirbome ties šia kalėdine ekspozicija jau nuo praėjusių metų. Daugelis klientų iš viso pasaulio mėgsta įsigyti šventinių dekoracijų dar vasaros atostogų metu, kurių jie negali rasti savo šalių parduotuvėse. Taigi, mes norime pademonstruoti gražiausias kalėdines dekoracijas, kurias turime, kad žmonės galėtų įsigyti tai, ko nori.

Tarp mūsų klientų – ir daug gyvenančių čia, D. Britanijoje. Jie taip mėgsta Kalėdoms apsipirkti iš anksto, kad būtų tikri, jog spėjo išsirinkti geriausia ir gražiausia.“

Rugpjūtis - dar ne pats anksčiausias mėnuo, kada „Selfridges“ pradėjo prekiauti kalėdinėmis dekoracijomis, 2011 metais prekybos centras žiemos švenčių skyrių atvėrė dar liepos mėnesį.