Maždaug prieš mėnesį K.Brazauskienė aiškino nutarusi parduoti viešbučio akcijas, nes būsią ramiau gyventi - šis verslas esą trukdantis jos vyro, Vyriausybės vadovo, veiklai.

Tačiau, dienraščio "Lietuvos rytas" patikimų šaltinių žiniomis, tokios paskleistos žinios greičiausiai yra tik gerai apgalvota viešųjų ryšių akcija.

Iki šiol nei K.Brazauskienė, kuriai priklauso kontrolinis viešbučio akcijų paketas, nei jos sūnus iš pirmosios santuokos Ernestas Butrimas, valdantis 49 proc. akcijų, nepardavė net dalies šio turto.

Artimi K.Brazauskienės aplinkos žmonės įsitikinę, kad ji su sūnumi niekada neatsisakys kontrolinio viešbučio akcijų paketo, o jei ir parduos - tai tik dalį akcijų. Premjero žmona taip esą pagerintų savo finansinius reikalus.

Kai kurių Vilniaus viešbučių verslą išmanančių" šaltinių teigimu, kol kas vyksta tik pirkėjų žvalgytuvės. "Crowne Plaza" domėjosi dvi Lietuvos finansinės kompanijos ir dar viena - kartu su užsienio partneriais.

Šiuo metu viešbučiui vadovauja "Intercontinental" tinklo atsiųstas direktorius. Kaip anksčiau rašė "Lietuvos rytas", viešbučių verslo specialistas iš Vokietijos Uwe Geiseris viešbučio vairą iš K.Brazauskienės perėmė prieš porą mėnesių.

Po to, kai buvusi "Draugystė" buvo rekonstruota ir, pakeitus pavadinimą, pagal sutartį tapo tarptautinio viešbučių tinklo "Intercontinental" nariu, pastaraisiais metais K.Brazauskienei verslas sekėsi prastokai.

"Crowne Plaza" yra 108 kambariai. Viešbučiai laikomi rentabiliais, jeigu jų užimtumas per metus siekia maždaug 40 procentų. Tačiau, pavyzdžiui, 2004 metais "Crowne Plaza" buvo išnuomota tik 27 proc. kambarių. Kituose šalies viešbučiuose tais pačiais metais užimtumas siekė 37 procentus.

Šiuo metu "Crowne Plaza" turi apie 30 mln. litų skolų ir ne neįstengia mokėti palūkanų bankams. Norėdama išspręsti finansines problemas K.Brazauskienė turėjo įkeisti šalia viešbučio esantį žemės sklypą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją