Padangas ir kitokias dalis automobilių gamintojams tiekianti įmonių grupė pranešė, jog mokslinių tyrimų ir plėtros sektoriuje bus atleista 1 750 darbuotojų.

Dar apie 5 400 darbuotojų bus atleista įgyvendinant pirmiau paskelbtą sąnaudų mažinimo programą, pagal kurią iki 2025 m. įmonių grupė turėtų sutaupyti 400 mln. eurų.

Apie 200 000 darbuotojų visame pasaulyje turinti „Continental“ apie šiuos planus pranešė lapkritį, tačiau konkretaus atleidžiamų darbuotojų skaičiaus nenurodė.

„Mes žinome, kokį poveikį tai turės mūsų darbuotojams ir dėsime visas pastangas, kad rastume gerų, individualių sprendimų (darbuotojams)“, – kalbėjo bendrovės „Continental“ automobilių padalinio vadovas Philippas von Hirschheydtas.

Atleidus darbuotojus, „Continental“ galės „dar daugiau išteklių skirti programinės įrangos pagrindu veikiančių automobilių ateities technologijoms“, – sakė Ph. Hirschheydtas.

Įsibėgėjant perėjimui prie elektromobilių, dešimtmečiais iš iškastiniu kuru varomų transporto priemonių pelnęsi Vokietijos automobilių dalių tiekėjai patiria įvairių problemų.

„Continental“ šiuo metu yra paskutinė Vokiečių gamintoja, pranešusi apie mažinamus etatus, į eksportą orientuotai šalies ekonomikai mėginant susitvarkyti su visame pasaulyje lėtėjančiu augimu ir didele infliacija.

Sumažėjus paklausai, šį mėnesį iki 2 700 darbuotojų atleisianti jau paskelbė buitinių prietaisų gamintoja „Miele“, o „Bosch“ dar gruodį pristatė planus sumažinti iki 1 500 etatų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją