„Nuo šiandienos mūsų mieste startuoja „CityBee“ automobilių dalinimosi paslauga. Populiariausiose miesto vietose bus galima išsinuomoti ne tik lengvuosius automobilius, bet ir elektrinius mikroautobusus krovinių pervežimui“, – feisbuke pirmadienį rašė miesto meras Nerijus Cesiulis.

Anot jo, derybos su platformą valdančia įmone vyko kelis mėnesius.

„Siekdami vykdyti tvarių ir efektyvių susisiekimo paslaugų plėtrą, tikimės, kad klientų jau pamėgtus krovininius automobilius aktyviai naudos ir alytiškiai, o artimiausiu metu miestas prisipildys ir atsakingai vairuojamomis lengvosiomis miesto bitėmis“, – sako „CityBee“ vadovas Kristijonas Kaikaris. 

Norint naudotis „CityBee“ automobiliais, reikia atsisiųsti mobiliąją „CityBee“ programėlę ir joje užsiregistruoti. Dalinimosi automobiliu paslauga „CityBee“ suteikia galimybę keliauti po Lietuvą, vykti į Latviją arba Estiją. Po kelionės automobilį nemokamai galima palikti tam skirtoje „CityBee“ zonoje.  

 „CityBee“ automobilius Alytuje bus galima statyti 7 stovėjimo zonose. Kai kurios zonos skirtos statyti visiems automobiliams, kitos – tik lengviesiems automobiliams. Net trijose zonose – Alytaus centrinėje automobilių stovėjimo aikštelėje (Jotvingių g.), šalia prekybos centro „Nemunas“ ir šalia Alytaus sporto ir rekreacijos centro – bus galima įkrauti elektromobilius.

Į Alytų atvykstantys krovininiai elektromobiliai – vieni pirmųjų elektromobilių, neseniai papildę „CityBee“ parką. Jie ne tik prisideda prie mažesnės gamtos taršos, tačiau ir leidžia mėgautis tylesne kelione. „CityBee“ pastebi, kad nors vis daugiau klientų renkasi keliauti būtent elektromobiliais, tiek esamiems, tiek naujiems klientams neretai dar kyla klausimų dėl elektromobilio naudojimosi kelionės metu ar po jos, pavyzdžiui, jo įkrovimo.

Tinkamai tai atlikti paprasčiau nei atrodo, tačiau naujiems klientams prieš kelionę būtų pravartu susipažinti su šiuo vaizdo įrašu. Taip pat, kad kuo daugiau gyventojų galėtų naudotis elektromobiliais tada, kada prireikia, nemažiau svarbu laikytis ir elektromobilių etiketo, pavyzdžiui, visiems suteikiama galimybė patraukti pakrautą elektromobilį nuo įkrovimo stotelės, tam skiriamos nemokamos 5 min. Su kitomis svarbiausiomis elektromobilių etiketo taisyklėmis susipažinti galima čia. 

Šiuo metu „Citybee“ veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje, Neringoje, Kretingoje, Gargžduose.

„CityBee“ taip pat veikia Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje.