Europos Komisija vakar patvirtino 2019 metų Graikijos biudžetą, kuriame po aštuonių taupymo metų nenumatoma mažinti pensijų“, – sakė A. Cipras.

Graikija rugpjūtį užbaigė paskutinę gelbėjimo programą, todėl formuojant biudžetą šalies pirmą kartą per dešimtmetį neslegia gelbėjimo programos sąlygos.

Atėnai paskelbė liepą pasiekusi didesnį nei tikėtasi biudžeto perteklių ir paprašė kreditorių atsisakyti reikalavimų dar labiau mažinti pensijas, nes tai tik kenktų ekonomikos augimui.

EK pripažino, kad Graikija yra geroje pozicijoje pasiekti 3,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) biudžeto perteklių, atmetus skolos aptarnavimo išlaidas, kitąmet ir iki 2022-ųjų.

Šeštadienį A. Cipras taip pat buvo prisaikdintas Graikijos užsienio reikalų ministru po to, kai trečiadienį atsistatydino Nikos Kocijas.

Jis iš kabineto pasitraukė dėl ginčo su gynybos ministru Panu Kamenosu, kuris griežtai pasisakė prieš susitarimą su Makedonija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)