Specialiai šiam projektui įkurta kompanijų „Christie’s“ ir „Dutch Docklands“ įkurta bendra įmonė „Amillarah Private Islands" suteiks galimybę klientams susikurti salą pagal savo poreikius.

„Ši partnerystė su „Dutch Docklands“ puikiausiai atitinka mūsų strategiją“, – sakė „Christie’s International Real Estate“ viceprezidentas ryšiams su įmonėmis Michaelas Shermanas.

Unikalias plūduriuojančias rezidencijas suprojektavo garsus olandų architektas Koenas Olthuisas, kurį žurnalas „Time“ pripažino vienu įtakingiausių žmonių pasaulyje. Šios visiškai autonominės plūduriuojančios salos yra apsaugotos nuo aplinkos poveikio, kylančio vandens lygio.

Beje, klientams suteikiama galimybė ne tik susikurti salą pagal savo poreikius, bet ir išsirinkti, kur ta sala atsiras. Majamyje? Maldyvuose? Dubajuje? Niujorke?

Tokios plūduriuojančios salos yra kompanijos „Dutch Docklands“ kūrybinis „kūdikis“. Kompaniją 2005 metais įkūrė Paulas. van de Campas ir K. Olthuisas. Ši inovatyvi kompanija remiasi šimtus metų skaičiuojančia olandų patirtimi apsisaugojimo nuo vandens srityje.

Šimtus metų olandai pirmauja pasaulyje minėtoje srityje, todėl nenuostabu, kad idėja įkurti kompaniją „Amillarah Private Islands" gimė būtent Olandijoje. Pasauliniu mastu įgyvendinama šį projektą bendrovė „Dutch Docklands“ bendradarbiauja su „Christie’s International Real Estate“ bei garsaus okeanologo Jeano-Michelio Cousteau įkurta labdaros organizacija „Ocean Futures Society“.

Salų „gamybai“ naudojamos naujausios technologijos, kurios poveikį gamtai sumažina iki minimumo. Salos pagrindas užtikrina statinio stabilumą ant vandens ir yra sukurtas taip, kad tarnautų daugiau nei šimtą metų.

Maldyvai

Bendradarbiaujant su Maldyvų vyriausybe vienoje gražiausių salyno įlankų ketinama įkurti dešimt tokių salų. Kelionė laivu iki salų nuo artimiausio oro uosto truks tiks 25 minutes. Salos bus sukurtos taip, kad jų savininkams užtikrintų maksimalų privatumą.

Dubajus

Kompanija pasirašė susitarimą su kompanija „OQYANA Real Estate“ dėl 33 plūduriuojančių salų šalia „Pasaulio salomis“ vadinamo projekto Dubajuje.

Majamis

Čia 30 salos bus įkurdintos 175 akrų ploto ežere, susisiekiančiame su vidiniu vandentakiu „Intracoastal Waterway“ bei Atlanto vandenynu. Be to, atsiras ir atskira sala, kurioje aplinkinių salų šeimininkams bus teikiamos įvairios paslaugos.

Majamis, Florida
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)