Tačiau nutarimo projektą pateikęs Aplinkos apsaugos ministras Arūnas Kundrotas negalėjo parlamentarams atsakyti konkrečiai, kada, kur ir kas gali pradėti šios gamyklos statybą.

"Tai būtų tam tikras jaukas investuotojams, kad gali būti nustatytos specialios sąlygos", - sakė ministras, komentuodamas pateiktą nutarimo projektą. Kol kas konkretūs investuotojai nežinomi. Derybas dėl investicijų veda Ūkio ministerija.

A.Kundrotas pažymėjo, jog dėl šių investicijų, kurios sudarytų apie 3 mlrd. litų, Lietuva konkuruoja su Latvija. Pasak A.Kundroto, celiuliozės gamykla leistų išnaudoti šalies medienos išteklius bei sukurtų apie 600 tiesioginių darbo vietų.

"Tokios gamyklos poreikis yra grindžiamas medienos ištekliais", - teigė jis. Celiuliozės gamykloje per metus būtų sunaudojama apie 2,5 mln. kubinių metrų medienos.

Lietuvoje yra iškertama apie 6 mln. kubinių metrų medienos, o po 20-30 metų planuojama iškirsti po 8 mln. kubinių metų medienos per metus. Preliminariai gamyklą siūloma statyti Jonavoje, Alytuje, Elektrėnuose arba Visagine.

"Vargu ar šitą įmonę mes pradėsime statyti anksčiau kaip po dvejų ar trejų metų", - teigė ministras. Kai kurie parlamentarai nuogąstavo, ar celiuliozės gamykla neužterš aplinkos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją