Šiuo metu ieškoma vertintojo, galinčio nustatyti "Čečetos" prekės ženklo vertę. Bendrovės bankroto administratoriaus "Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuro" vadovas Aurimas Valaitis teigė, kad dėl prekės ženklo rengiamasi teisminiams ginčams.

"Čečetos" prekės ženklu buvo ženklinamos tradiciniu būdu įmonės gamintos šaltai rūkytos bei vytintos dešros, skilandžiai, kumpeliai. Prekės ženklą įsigijo su "Čečeta" ir mėsos pramone nesusijusi Lietuvos įmonė.

Per varžytines numatoma parduoti visą kilnojamojo ir nekilnojamojo turto kompleksą, esantį Čečetų kaime - mėsos perdirbimo cechą, rūkyklas ir kitą. Norintys dalyvauti varžytinėse turės sumokėti 10 proc. pradinį įnašą.

Baltijos agroverslo instituto prezidentas Edvardas Makelis maždaug prieš mėnesį prognozavo, kad per pirmąsias varžytines "Čečetos" kompleksas nebus parduotas, o atsižvelgdamas į anksčiau parduotas mėsos įmones. jo pardavimo kaina bus nedidesnė kaip 5-6 mln. litų.

"Čečetos" skolos siekia 18,3 mln. litų, beveik visas turtas yra įkeistas bankui "DnB Nord" skolos grąžinimui užtikrinti. Iš viso įmonė turi 96 su darbo santykiais nesusijusius kreditorius. Tarp didžiausių kreditorių yra ir Nacionalinė mokėjimo agentūra.

Jeigu pirmosios varžytinės neįvyktų, antrosios numatytos liepos 17 dieną, o ir joms nepavykus, pakartotinės - apie rugpjūčio 7 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją