Atėnų reikalaujama įgyvendinti kuo daugiau griežto taupymo reformų mainais į trečią Europos Sąjungos-Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paramos programą. "Dabar svarbiausia - veiksmai", - sakė C. Lagarde per internetu rengiamą spaudos konferenciją.

"Mano supratimu, šiuo metu yra svarbiausia, ką Graikijos valdžia yra pasirengusi daryti, o ne... tas politinis triukšmas, kuris dažnai neišvengiamas".

Derybų metu Graikijos pareigūnai TVF reikalavimus vykdyti griežto taupymo priemones euro zonoje pirmosios ir antrosios gelbėjimo programos etapais vadino nusikalstamais, ir kai kas iš jų atvirai pareiškė, kad nenorėtų, jog Fondas dalyvautų bet kokioje naujoje gelbėjimo programoje.

Tačiau ES kreditoriai pabrėžė, kad TVF vaidmuo naujajame plane yra svarbus, ir praėjusią savaitę Atėnai oficialiai paprašė Fondo naujos paramos programos.

C. Lagarde dar kartą pakartojo, kad įgyvendinant bet kokį naują planą Graikijos skolas būtina restruktūrizuoti, kad į naująją Graikijos finansinio gelbėjimo programą turėtų būti įtrauktas kreditorių įsipareigojimas restruktūrizuoti skolas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją