Palyginti su pirmuoju ketvirčiu, realus BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, sudarė 0,9 proc.

Vertinant gamybos metodu, kaip skelbia Statistikos departamentas, 2019 m. antrąjį ketvirtį teigiamam BVP pokyčiui didžiausios įtakos turėjo išaugusi didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto, transporto ir saugojimo, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų įmonių sukurta pridėtinė vertė.

Neigiamą įtaką darė žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės, finansinės ir draudimo veiklos įmonių pridėtinės vertės pokyčiai.

Statistikos departamentas taip pat patikslino 2019 m. pirmojo ketvirčio BVP įvertį. Pirmąjį ketvirtį BVP to meto kainomis siekė 10,7 mlrd. eurų. Patikslintais duomenimis, palyginti su 2018 m. ketvirtuoju ketvirčiu, šių metų pirmojo ketvirčio realus BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, sudarė 1,2 proc.

Palyginti su atitinkamu 2018 m. ketvirčiu, realus BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, sudarė 4,0 proc. (anksčiau skelbtas – 3,8 proc.).

Šių metų pirmąjį pusmetį BVP sudarė 22,7 mlrd. eurų to meto kainomis. Palyginti su 2018 m. pirmuoju pusmečiu, realus BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, buvo 4,0 proc. (nepašalinus – 4,2 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)