"Nors jau privatizuojant buvo žinoma, kad kino studija turi apie 8 mln. litų skolų, tačiau po privatizavimo paaiškėjo, kad jos problemos yra kur kas didesnės", - sakė dabartinis LKS direktorius Ramūnas Škikas.

Pasak jo, prieš porą mėnesių darbą praradęs R. Urbonas, sudarinėjo sutartis su žinomais užsienio filmų statytojais ir liepdavo jiems dalį pinigų pervesti į ofšorinėse zonose registruotas įmones. Kai kurios užsienio bendrovės atsisakydavo dirbti pagal tokį "modelį" ir aplenkdavo Lietuvą.

"Buvo ir kitų akivaizdžiai įmonei nenaudingų sandėrių, o kadangi buvęs direktorius atsisakė derėtis dėl galimų nuostolių padengimo, jis buvo atleistas iš užimamų pareigų", - teigė dabartinis kino studijos vadovas.

LKS pasirašė generalinę kreditų valdymo sutartį su kreditų valdymo ir skolų išieškojimo bendrove "Žvilgsnis iš arčiau" (ŽIA). Tuo tarpu kita skolų išieškojimo įmonė - "Gelvoros saugos konsultacijos" - bandanti sugrąžinti už kelerius metus neišmokėtus atostoginius R. Urbonui.

ŽIA rinkodaros ir aptarnavimo direktorius Erikas Zubrus teigė, jog pasamdytoji "Gelvoros saugos konsultacijos" teisėtai vykdo skolos iš LKS išieškojimą, bet, perėmus visų jos debitorinių ir kreditorinių santykių sureguliavimą, situacija turėtų iš esmės pasikeisti.

"Mes patarsime ir duosime garantijas visiems kino studijos kreditoriams, galbūt dalį skolų sumokėsime iš savo lėšų. Debitorines skolas išieškosime pagal savitą metodiką, kurią taikome ir kituose išieškojimo procesuose", - sakė jis.

ŽIA taip pat neatmeta galimybės LKS naudai iš R. Urbono išieškoti dėl jo kaltės patirtus nuostolius.

Šiemet sausį kino studija buvo privatizuota. Ją įsigijo investicinės bendrovės "Hermis fondų valdymas" antrinė įmonė "Telivesta". Šiuo metu LKS atlieka reorganizaciją, aktyviai derasi su keliais žymiais filmų statytojais. Trečiadienį kino studijoje Vokietijos kompanija "Westside Filmproduktion" pradeda filmuoti filmą "Tamplierių kraujas".

Lietuvos kino studijoje kuriami lietuvių vaidybiniai, dokumentiniai, animaciniai filmai, "Lietuvos kronikų" žurnalai, o nuo 1992-ųjų vykdomi ir tarptautiniai kino projektai su JAV, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių kino bei TV kompanijomis. Įmonės apyvarta pernai siekė beveik 19 mln. litų - 25 proc. daugiau nei 2002 metais, kai ji sudarė apie 14 mln. litų, jos veikla buvo nuostolinga.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją