Kaip reportaže teigia vaisių pardavėjas, persikų kilogramas rinkoje kainuoja tris eurus, o pas jį – 1,35 Eur. Mėsos pardavėjas turguje teigia, kad produktai pardavinėjami mažiausia kaina šalyje, pigiau 10-20 proc.

Nors turguje ir pigiau nei parduotuvėse, infliacija kainas pakėlė ir čia.

Kaip teigia „Marche des Abattoirs“ turgaus atstovas Paulas Thielemansas, turguje pirkėjų daugėja jau nuo praeito rugsėjo, kai Belgiją ėmė spausti infliacijos našta.

„Vidurinioji klasė ant savo pečių turi nemenką finansinių atsakomybių naštą, štai pagrindinė priežastis ir paaiškinimas, kodėl žmonės noriai eina apsipirkti į turgų. Tai padeda sutaupyti maistui“, – sako „Marche des Abattoirs“ atstovas Paulas Thielemansas.

Infliacija ir augančios kainos belgams kaip reikiant apsunkino gyvenimą, kankina nerimas dėl ateities.

„Man tikrai neramu dėl ateities. Man 51 metai, vyrui 54 metai. Jau norėtume į pensiją, bet nuspendėme dar padirbėti, nes jaučiamės nesaugūs finansiškai“, – kalba turgaus pirkėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją