Pasak ministrės, daugiau jaunuolių turėtų įsidarbinti maisto gamyboje.

Konservatorių partijos konferencijoje Birmingeme metu politikės paklausė, kokį poveikį imigracijos suvaržymas turės maisto gamybai ir žemės ūkio sektoriui, kurie yra itin priklausomi nuo migrantų.

A. Leadsom atsakė: „Į šią šalį imigravo dviejų tipų darbuotojai, vieni iš jų – pastovūs darbuotojai, atvykę iš ES ar kitų pasaulio šalių.

Kaip jau buvo aiškiai pasakyta, premjerė Th. May nesiekia deportuoti visų, nebent mūsų ES kolegos pareikš norus taip pat elgtis. Taigi, žmonės, atvykę čia ir dirbantys žemės ūkio bei maisto pramonėje, ir toliau sėkmingai galės gyventi mūsų šalyje.

Kitas dalykas yra sezoniniai darbuotojai. Žinoma, prieš įstojant į ES, mes turėjome tikrai labai gerą sezoninių darbuotojų leidimo programą, tad ateityje galėtume ką nors panašaus sugrąžinti.“

Paklausta, ar įmanoma, jog britai dirbs žemės ūkio darbus vietoj imigrantų, politikė atsakė: „Žinoma, kad įmanoma. Britai galėtų dirbti tokius darbus, dėl to man norisi nukrypti nuo temos ir pakalbėti apie atlyginimų klausimą.“

„Tikiu, kad skatinant kuo daugiau jaunų žmonių dirbti žemės ūkio sektoriuje, tai pakeistų dabartinę situaciją ir tikrąjį karjeros maisto pramonėje suvokimą“, teigė A. Leadsom.