Įrodydami savo ketinimų rimtumą, „Thomas Cook“ vadovai žada visiems savo darbuotojams 2008-aisiais duoti vieną papildomą apmokamą laisvą dieną.

Kompanijos vadovai taip pat ketina raginti žmones pasirašyti peticiją, kurią vėliau perduos premjerui, bei visiems atostogautojams, užsisakiusiems kelialapį ilsėtis užsienyje, nemokamai pridės po vieną poilsio dieną.

„Thomas Cook“ užsakytų tyrimų rezultatai patvirtino, kad JK žmonės laisvadienių turi kone mažiausiai Europoje. Pagal jų skaičių Angliją lenkia tik Rumunija, kur žmonėms duodamos 7 laisvos dienos.

JK darbuotojai gauna 8 laisvas dienas per metus, tuo tarpu Slovėnijos žmonės jų turi18, o Ispanijos ir Kipro – 16. Paskutinę rugpjūčio mėnesio laisvą dieną ir Kalėdas JK skiria net 121 diena.

„Thomas Cook“ rinkodaros direktorius Simonas Carteris įsitikinęs, kad idėją įteisinti papildomą laisvadienį palaikys 57 procentai parlamento narių.

„Tačiau kodėl turime laukti malonės – savo nuomonę galime išreikšti jau dabar. Savo darbuotojams skirsime po papildomą išeiginę, tad kodėl to paties nenusipelnė ir kiti Anglijos gyventojai?“, - į JK žmones kreipėsi jis.

Visi, norintys palaikyti „Thomas Cook“ idėją, gali pasirašyti peticiją visose 800 šios kompanijos filialų arba išreikšti savo pritarimą interneto svetainėje www.thomascook.com.