Jis teigia, kad dirbti visą darbo dieną ir vis tiek gyventi skurde yra nežmoniška. Tačiau vienintelė priemonė, kurios žada imtis valdžia, yra darbdavių, mokančių itin mažus atlyginimus, paviešinimas, kad vartotojai galėtų boikotuoti jų prekes ir daryti kompanijoms tiesioginį spaudimą.

Nors Jorko grafystės arkivyskupo suburta verslininkų bei kovos su skurdu organizacijų grupė paragino vyriausybę įteisinti pragyvenimo minimumą, vyriausybės atstovai teigia, kad patys darbdaviai turi nuspręsti mokėti didesnius atlyginimus. O tyrimą atlikusi grupė pripažino, kad 9 svarų (38,7 Lt) per valandą ribą būtų sunku pasiekti mažmeninės prekybos bei aptarnavimo sektoriuose.

Piktnaudžiaujama nulio valandų darbo sutartimis

Didžiojoje Britanijoje bandoma apriboti darbdavių piktnaudžiavimą nulio valandų darbo sutartimis. Tokio tipo sutartys, kurias pasirašę darbuotojai gali ir negauti darbo valandų visą savaitę, išpopuliarėjo po pasaulį sukrėtusios ekonomikos krizės. Sutartis itin patogi darbdaviams, nes jie turi darbuotoją, kuriam reikia mokėti tik tuo atveju, jei yra ką daryti. Tuo metu darbuotojas negalėdavo dirbti niekam kitam, net jei darbdavys jam darbo neturėdavo ilgą laiką.

Politikai teigia, kad žmonėms, neturintiems pastovaus ir užtikrinto pajamų šaltinio, sunku planuoti savo išlaidas. Verslo sekretorius Vince`as Cable`as pareiškė, kad nesąžiningos kompanijos privalo nustoti piktnaudžiauti šiomis sutartimis ir leisti darbuotojams ieškoti kitų darbo galimybių. O profesinės sąjungos prašo apskritai panaikinti šią sutartį, tačiau V. Cable`as teigia, kad be šių sutarčių studentams ir vyresnio amžiaus žmonėms būtų itin sunku susirasti darbą ir įsitvirtinti darbo rinkoje.

Mobiliųjų programėlių Anglijoje sukuriama rekordiškai daug

Jungtinė Karalystė – Europos mobiliųjų programėlių kūrimo centras. „Google“ paskelbto tyrimo duomenimis, Didžiajai Britanijai atitenka daugiau nei trečdalis pelno, uždirbto iš mobiliųjų aplikacijų pardavimo Europoje. Taip pat manoma, kad Anglija – antra po JAV pagal sukurtų mobiliųjų programėlių skaičių.

Mobiliųjų programėlių rinka – viena pelningiausių ir greičiausiai augančių rinkų pasaulyje. Vis daugiau žmonių ima naudotis išmaniaisiais telefonais, kurie siūlo neribotas galimybes susikurti asmeninius nešiojamuosius kompiuterius. Ši rinka traukia informacinių technologijų specialistus, nes gera ir naudinga programa kūrėjui milijoninį pelną gali atnešti per naktį. Praėjusiais metais Londone gyvenantis 17-metis Nickas D`Aloisio savo programėlę „Summly“ „Yahoo“ korporacijai pardavė už 30 mln. svarų. Manoma, kad šiais metais mobiliųjų programėlių rinkos apyvarta viršys 4 mlrd. svarų sterlingų.

Vimbldonas neša dešimčių milijonų pelną

Šią savaitę Londone prasidėjo vienas didžiausių teniso turnyrų pasaulyje – Vimbldonas. Šis renginys – vienas britiškiausių įvykių šalies kalendoriuje ir su Jungtine Karalyste siejamas panašiai kaip Big Beno bokštas, dviejų aukštų raudoni autobusai bei prastas oras. Be to, kad kasmet pritraukia daugybę turistų, Vimbldonas yra labai pelningas renginys.

2012 m. turnyras uždirbo 35 mln. svarų pelno. Šie pinigai atitenka teniso sporto plėtrai šalyje. Turnyro laimėtojui atitenka daugiau nei 6 mln. litų, o bendras prizinis fondas siekia 100 mln. litų. Vimbldoną kasmet aplanko apie 0,5 mln. žmonių, o pigiausi bilietai į renginį, kurie skirstomi loterijos būdu, kainuoja apie 150 svarų. Įdomu, kad renginio metu išgeriama 300 tūkst. puodelių arbatos ir suvalgoma 28 tūkst. kilogramų braškių.