"BG Group" patvirtino šią naujieną, paskelbtą verslo laikraštyje "The Wall Street Journal", tačiau "Shell" atstovas atsisakė ją komentuoti.

"Shell" iki gegužės 5 dienos turi pateikti pasiūlymą.

Tačiau BG pridūrė: "Nėra jokių garantijų, kad BG sulauks iš "Shell' kokio nors pasiūlymo".

"BG Group", trečia didžiausia Didžiosios Britanijos energetikos bendrovė, vasarį pranešė nurašanti savo naftos-dujų aktyvų vertę beveik 6 mlrd. svarų (9 mlrd. dolerių) dėl smarkiai smukusių naftos kainų.

Taip pat ir "Shell" šių metų sausį paskelbė mažinsianti išlaidas beveik 10 mlrd. svarų per artimiausius trejus metus.

"Shell" rinkos vertė siekia 177 mlrd. svarų, tuo tarpu BG rinkos vertė, per pastarąsias 52 savaites akcijoms atpigus 20 proc., sudaro 31 mlrd. svarų.

"BG Group" akcijos šoktelėjo 42 proc. po pranešimų apie "Shell" planus

Didžiosios Britanijos naftos ir dujų bendrovės "BG Group" akcijos šoktelėjo 42 proc. iki beveik 13 svarų už akciją, po "Royal Dutch Shell" pasiūlymo įsigyti bendrovę už 68 mlrd. JAV dolerių. Kaip jau skelbta, Didžiosios Britanijos naftos ir dujų bendrovė "BG Group" patvirtino dalyvaujanti "intensyviose derybose" su energetikos milžine "Shell" dėl galimo susijungimo. Jei toks sandoris būtų įgyvendintas, tai būtų vienas didžiausių sandorių 2015 metais. Susijungus šioms dviem bendrovėms, susiformuotų bendrovė, kurios bendra rinkos vertė siektų per 200 mlrd. svarų (296 mlrd. JAV dolerių).

"Shell" žada jungtinio verslo akcininkams išpirkti akcijas už 25 mlrd. dolerių per 2015-2020 m. laikotarpį, be to, bendrovė ketina išmokėti 1,88 dolerio už paprastą akciją dividendų šiais metais ir bent jau tiek pat - 2016 metais.

"BG Group" akcininkai gaus 3,83 svaro pinigais ir 0,4454 "Shell" "B" klasės akcijos už kiekvieną BG akciją, informuoja "USA Today", BG akcininkams priklausys apie 19 proc. jungtinės bendrovės.

Abi bendrovės rekomenduoja akcininkams pritarti sandoriui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją