Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios krito 3,5 proc. iki 49,93 JAV dolerio už barelį.

O balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumažėjo 4 proc. iki 45,22 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ atpigo 1,08 JAV dolerio, arba 2,05 proc., o WTI – 1,64 JAV dolerio, arba 3,37 procento.

Abiejų rūšių naftos kainos penktadienį smunka šeštą prekybos sesiją iš eilės.

Nuo šios savaitės pradžios kainos krito daugiau nei 14 proc. ir jų nuosmukis yra didžiausias nuo 2011 metų.

COVID-19 ir toliau smaugia naftos rinką, – pažymėjo „Commerzbank“ analitikas Carstenas Fritschas (Karstenas Fričas). – Dėl koronaviruso sustojo visuomeninis gyvenimas ir įmonių veikla. Dėl to gerokai mažėja dyzelino paklausa transporto ir gamybos sektoriuose, taip pat orlaivių kuro paklausa.“

„Naftos kainų smukimas nuo ligos protrūkio pradžios parodo, kaip jautriai žaliavos reaguoja į nuogąstavimus dėl pasaulio ekonomikos augimo“, – rašoma „Commonwealth Bank of Australia“ parengtoje ataskaitoje.

Banko ekspertų nuomone, tuo atveju, jeigu koronavirusas toliau plis už Kinijos ribų, naftos paklausa greičiausiai mažės.

Honkongo laikraštis „The South China Morning Post“ pranešė, jog, penktadienio ryto duomenimis, užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius pasaulyje, išskyrus žemyninę Kinijos dalį, padidėjo iki 4,441 tūkst. žmonių, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius viršijo 83 tūkst. žmonių.

Iki penktadienio ryto koronavirusas buvo užfiksuotas daugiau nei 45 pasaulio šalyse, tarp kurių yra ir Lietuva.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)