Kaina nustebina ir pačius pirkėjus

Įmonę UAB „Namas medyje“ įkūrėjas Simonas Naudžius pasakojo namelių medyje statymo verslą pradėjęs maždaug prieš ketverius metus, o jam tada tokią verslo idėją pakišo mama.

„Ji turėjo žemės sklypą, kuriame buvo didžiuliai medžiai. Sumaniusi, kad nori namelio juose, paprašė jį pastatyti, o mes su draugais sutikome“, – pasakojo šiandien tokių namų statyba užsiimantis vyras.

Pasak jo, nors pradžia lengva nebuvo, pastatytas pirmasis namelis įkvėpė imtis tokios idėjos įgyvendinimo, tad taip netrukus gimė ir interneto svetainė bei socialinio tinklo paskyra.

UAB „Namas medyje“

Vėliau, kaip pasakojo, verslas įsisuko savaime, o šiandien įmonėje dirba jau keturi žmonės.

Kaip pasakojo, tokio namelio medyje statyba ir projekto derinimas įprastai užtrunka apie 2 mėnesius, o tokį namelį sau leisti taip pat gali ne kiekvienas.

„Namelių kaina prasideda nuo 3,6 tūkst. Eur, o jeigu namelis bus sandarus ir apšiltintas, jis gali kainuoti ir 15 tūkst. Eur“, – teigė S. Naudžius.

Paklaustas, ar besiteiraujančių tokios kainos neišgąsdina, jis sakė, kad būna visko.

„Būna, kad žmonės išsigąsta. Galvoja, kad už 800 Eur kažką pasidarys.

Būna, lygina su kokia žaidimų aikštelės kaina, kuri yra parduodama prekybos centruose“, – sakė jis, tačiau aiškino, kad namelius medyje reikėtų lyginti su karkasiniais namais, tik jie mažesni ir pakelti aukštai medžiuose.

Daugiausia tokia preke, kaip tikino, domisi romantikai ir tie asmenys, kurie tokį namą yra pažadėję vaikams.

Iki šiol įmonė namelių nenuomojo, tačiau vyras atskleidė, kad netrukus atsiras ir tokia galimybė. Prie Žuvinto rezervato netoli Marijampolės pastatytame namelyje žmonės galės apsistoti ir nakvynei.

„Eksperimentuosime su kaina, bet manau, kad naktis kainuos nuo 70 iki 100 Eur“, – teigė verslininkas.

Galima apsistoti tiesiog miške

Namelių medžiuose statymu užsiima ir tarp sostinės ir Varėnos rajono pirmyn atgal vis važinėjantys broliai Antanas ir Augustinas Mačionys.

Kaip pasakojo, jų verslas kiek kitoks, mat jie namelius ne parduoda, o užsiima jų nuoma.

„Kai buvome vaikai, pas senelius leisdavome visas vasaras ir per jas statydavome namelius medyje. Žinoma, jie buvo paprastesni, bet paskui pagalvojome, kad namelius reikia parodyti ir kitiems žmonėms, todėl nusprendėme pasistatyti ir kelis rimtesnius“, – apie šiandien per „Airbnb“ platformą galimus išsinuomoti „Varena Treehouse“ namukus, pastatytus Varėnos rajone, sakė jis.

Verslą broliai šiandien vysto dviese, o norinčių apsistoti tokiuose namukuose – netrūksta.

„Klientų turime. Žmonės domisi nakvyne. Tarkime, liepos mėnesį likusios laisvos vos kelios naktys“, – atvirai sakė Antanas.

„Varena Treehouse“

Kalbant apie lankytojus, praėjusią vasarą namukuose, verslininko teigimu, daugiausia apsistodavo užsieniečiai, tačiau ši vasara – išskirtinė.

„Dabar daugiau svečių turime iš Lietuvos. Žmonės atranda prabangų stovyklavimą ir tai sparčiai populiarėja ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje“, – pastebėjo Antanas.

Nakvynės kaina parai brolių pastatytuose namukuose svyruoja nuo 50 iki 70 Eur.

„Varena Treehouse“

Atvyksta ir emigrantai

O štai prie Tauragės įsikūrusiame „Taurų parke“ turistai nakvyne nameliuose džiaugiasi jau ne pirmus metus. Kaip DELFI aiškino parko komunikacijos specialistė Kornelija Jurevičiūtė, šiuo metu parke 8 metrų aukštyje yra pastatyti tris namukai, o juose klientai apsistoja ir su vaikais, ir su šunimis.

„Praėjusį sezoną buvo pakeistas įėjimas į namelį. Seniau į juos reikėdavo patekti lynais, o dabar į namelį galima įeiti tiesiog lipant aukštais laiptais.

Kai toks sprendimas buvo priimtas, nakvynės paklausa nameliuose labai išaugo“, – atvirai pasakojo K. Jūrevičiūtė.

"Taurų parkas"

Ji, kaip ir kiti nuomojantys namelius, patvirtino, kad ši vasara – išskirtinai gausi keliaujančių ir tokiuose namukuose apsistojančių lietuvių.

„Šiemet čia daugiausia atvyksta patys lietuviai, emigrantai, kurie nori įdomesnių pramogų, taip pat turime ir turistų iš užsienio“, – teigė ji.

Paklausus, kada būtų galima užsisakyti artimiausią nakvynę savaitgaliui, K. Jūrevičiūtė įvardijo rugpjūčio pabaigą.

„Tačiau darbo dienomis vietų turime ir anksčiau“, – pasakojo specialistė.

Norintys išbandyti šią pramogą už nakvynę dviem „Taurų parko“ namukuose medžiuose turės pakloti 40 Eur už parą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)