Kontrolinis „Faberge“ akcijų paketas priklauso Briano Gilbertsono investicinei bendrovei „Pallinghurst“, kuri yra ir viena iš didžiausių „Gemfields“ investitorių.

„Gemfields“ ketina sukurti „pasaulinio lygio brangakmenių čempionę“ ir padaryti „Faberge“ pasaulinio lygio ir išskirtinio statuso bendrove. „Faberge“ pardavinėja brangius juvelyrinius gaminius Ženevoje, Niujorke, Londone ir Honkonge.

„Gemfields“ didžioji akcijų dalis priklauso „Pallinghurst“ ir jos partneriams – investicinei grupei „Rox“.

„Gemfields“ išleis 214 mln. naujų akcijų, kad galėtų sumokėti „Faberge“ akcininkams tiek, kiek jie turėjo akcijų bendrovėje. „Rox“ grupė nenukentės, o „Pallinghurst“ priklausys 49,3 proc. akcijų. Sandoriui tereikia akcininkų mažumos pritarimo.

„Faberge“ 1842 m. įkūrė Gustavas Faberge, ji išgarsėjo tuo, kad nuo 1885 iki 1916 m. pagamino Rusijos carų šeimai 50 brangakmeniais nusagstytų porcelianinių kiaušinių.

Per revoliuciją Rusijoje „Faberge“ uždarė. Pakeitus kelis šeimininkus, 1989 m. už 1,55 mlrd. dolerių (4,1 mlrd. Lt) bendrovę įsigijo „Unilever“ , 2007 m. – „Pallinghurst“, o 2009 m. bendrovė pagamino naują kolekciją, pirmą nuo 1917 m.

„Gemfields“ vadovas Ianas Harebottle teigė: „Faberge“ – pasauliniu lygiu pripažįstamas prekės ženklas su unikaliu palikimu, <...> priklausantis spalvotųjų brangakmenių gaminių ir pardavimo rinkodarai.“ Šiemet „Faberge“ sukūrė vėrinį „Romanov“ iš 2 225 smaragdų ir deimantų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)