Vietos prokuratūra kreipėsi į Serbijos Respublikos (autonominė Bosnijos ir Hercogovinos dalis – red. past.) Vidaus reikalų ministeriją dėl „Birač” gamyklos bylos kopijų patvirtinimo. Tokių procedūrų reikia dėl kaltinimų patvirtinimo.

Tai bosnių žiniasklaidai teigė neįvardintas „aukštas pareigas užimantis Serbijos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas”.

Serbijos Respublikos policija rugsėjo mėnesį suformulavo kaltinimus penkiems lietuviams dėl sukčiavimo Biračo gamykloje. Pasak policijos, nuostoliai dėl lietuvių veiksmų sudaro apie 50 mln. eurų (173 mln. Lt).

Serbijos Respublikos vidaus reikalų ministras Radislavas Jovičicius dar rugsėjo 13 d. nurodė, kad pradėtos procedūros prieš įmonės „Alumina” vadovą Mindaugą Kazakevičių ir įmonės „Mehanika” direktorių Rimantą Balsį, kurie įtariami piknaudžiavę tarnybine padėtimi.

Kiti įtariamieji - Martinas Ugianskis, Virginius Vajega ir Oksana Kavtun. Dar vieno asmens pavardė nenurodoma. Jie įtariami dokumentų klastojimu ir naikinimu. Ar yra daugiau įtariamųjų, tarp jų ir Bosnijos piliečių, ministras nenurodė.

Primename, kad dar balandį Bosnijos Serbų Respublikos vyriausybė nurodė šalies mokesčių inspekcijai pradėti bankroto procedūras skolose įklimpusiai Biračo gamyklai.

V.Romanovas tuomet teigė, kad gamyklos sunkumus lėmė Ūkio banko problemos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)