Agentūros duomenimis, vien per praėjusį penktadienį, rugpjūčio 19 dieną, milijardierius uždirbo apie 680 mln. dolerių. Tąkart per dieną pakilo bendrovių „Canada National Railway Company“ (CNRC, didžiausios JAV geležinkelių tinklo) ir „Ecolab Inc.“ (gaminančios vandens ir energetikos technologijas) akcijų vertė. Bendrovė „Cascade Investment“, priklausanti B. Gatesui, valdo atitinkamai 12,96 ir 9,75 proc. minėtų įmonių akcijų.

Kaip pažymi žurnalistai, 90 mlrd. dolerių – tai didžiausias turtas, kokį kada yra turėjęs B. Gatesas, jis prilygsta 0,5 proc. JAV BVP.

Kovo 1 d. publikuotame turtingiausių pasaulio žmonių reitinge, kurį sudarė žurnalas „Forbes“, pirmoji vieta vėl atiteko „Microsoft“ steigėjui. Tąkart leidinio žurnalistai rašė, kad per metus 60 metų B. Gateso turtas sumažėjo 4,2 mlrd. dolerių – iki 75,8 mlrd., bet tai nesutrukdė jam vėl pirmauti pasauliniame turtingiausių planetos žmonių sąraše.

Per pastaruosius 22 metus B. Gatesas turtingiausiu pasaulio žmogumi buvo pripažintas net 17 kartų.

Kaip žinoma, B. Gatesas paliko „Microsoft“ vadovo postą 2008 metais. Šiuo metu korporacijoje jis yra generalinio direktoriaus patarėjas techniniais klausimais.

Labdaros fondas „Bill & Melinda Gates Foundation“ buvo įkurtas 2000 metais. Tai didžiausia pasaulyje labdaros organizacija, kuri siekia paremti ir pagerinti sveikatos apsaugos bei švietimo sistemą, sumažinti pasaulio badaujančiųjų skaičių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)