„Žinoma, tai pilnai atitinka Vyriausybės pateiktus siūlymus. Neatspėjau, aš prognozavau 82, (už balsavo 85, aut. p.), tai yra pakankamai tvirta dauguma, palaikiusi valstybės svarbiausią finansinį dokumentą“, – sakė jis.

Paklaustas, ar priimtas biudžetas nebus vetuotas prezidento G. Nausėdos, premjeras teigė, kad nemato tam priežasčių.

„Šiandien nėra jokių teisinių priežasčių vetuoti, tai atitinka fiskalinės drausmės įstatymus, tiek nacionalinius, tiek tarptautinius ir atliepia visus lūkesčius, ką prezidentas buvo išsakęs“,– kalbėjo premjeras.

Žinoma, kitų metų biudžeto projektas buvo palaikytas ir 4 opozicijos atstovų. Liberalai Jonas Liesys, Juozas Baublys, Jonas Varkalys ir Ričardas Juška palaikė projektą. Susilaikė trys opozicijos atstovai: liberalas Virgilijus Alekna, socialdemokratas Bronius Bradauskas ir konservatorė Vilija Aleknaitė Ambramikienė.

Liberalų sąjūdžio atstovas Eugenijus Gentvilas žurnalistams po balsavimo aiškino, kad frakcijos kolegos jaučia kažkokį dvasinį prisirišimą valdantiesiems.

„Neviltis, nepraėjo net ir jų pasiūlymai, bet yra dvasinis prisirišimas“, – frakcijos kolegų sprendimą komentavo E. Gentvilas. Jis pabrėžė, kad už biudžetą balsavę kolegos nesudaro daugumos jų frakcijoje.

„Ne, viskas čia gerai, normalūs vaikiai kitais klausimais, bet dėl biudžeto jie susilydo, sutirpsta lyg kokia gražuolė prieš seną patyrusį lovelasą“, – juokavo Seimo narys.

Jis teigė, kad partijos valdybos sprendimas buvo rekomenduoti Seimo nariams nepalaikyti biudžeto.

„Seimo nario mandatas yra laisvas, ta rekomendacija jie nepasinaudojo“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Už biudžetą balsavo ir Seimo vicepirmininko pavaduotojas Jonas Liesys. Jis teigė, kad balsavo už, įsivaizduodamas, kad iškyla galimybė gyventi su 1/12.

„O jūs pagalvokite, jei nebūtų biudžetas priimtas, kas tada? Aš galvojau, kad be mano balso tikrai būtų prapuolęs biudžetas“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)