„Bendro tinklo planų ėmėmės siekdami mažinti kaštus ir poveikį aplinkai, taip pat spartinti 5G diegimą. Klientams bendras tinklo vystymas būtų užtikrinęs dar geresnį ryšio padengimą, nes būtų pasitelkiami ne vieno, bet dviejų operatorių bokštai – bazinės stotys“, – „Bitė Lietuvos“ pranešime sako bendrovės generalinis direktorius Pranas Kuisys.

Anot pranešimo, pasaulyje palyginti paplitusi praktika, kad keli operatoriai kartu investuoja į tinklą. Vis dėlto, pasak P. Kuisio, nepaisant palankios Europos Komisijos pozicijos buvo iškeltos „ribojančios sąlygos“.

„Nors „Bitė“ kartu su partneriais dėjo nemažai pastangų, nepavyko rasti ekonomiškai ir technologiškai prasmingo modelio reguliuotojams neleidus dalintis dažniais“, – teigia P. Kuisys.

2019 metais mobiliojo ryšio bendrovės „Bitė Lietuva“ ir „Tele2“, įsteigė įmonę „Centuria“ bendro tinklo diegimui Lietuvoje ir Latvijoje. „Centuria“ veikloje taip pat dalyvavo „Bitės grupės“ įmonė „Bitė Latvija“.

Latvijoje registruota „Centuria“ bendrovė bus likviduota. Ją lygiomis dalimis valdė „Bite Latvija“ ir „Tele2“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)