Birštono turizmo informacijos centro (BTIC) direktorė Rūta Kapačinskaitė teigia, kad kurorto specifika leidžia užsitikrinti atvykstančiųjų skaičių ir vėsesniu oru.

„Turistų šią vasarą pakankamai daug, srautais nesiskundžiame jau kelias vasaras iš eilės. Šiemet sulaukėme net daugiau. Tai lėmė renginiai, gerėjanti kurorto infrastruktūra, kuri pasiekiama bet kuriuo metu laiku – yra įvairių veiklų po stogu, mums lietus tikrai nebaisus“, – sakė R. Kapačinskaitė.

Direktorės teigimu, pastaruoju metu matyti tendencija, kad į kurortą atvyksta vis daugiau svečių iš užsienio, be to, iš įvairesnių šalių.

„Pirmauja kaimyninės šalys – Latvija, Lenkija, Baltarusija, iš Rusijos atvyksta. Šiemet sulaukėme didesnio skaičiaus svečių iš Italijos, Ispanijos, Kanados, Vokietijos – Kaune vyko NATO mokymai ir dalis kareivių apsistojo Birštono kurorte, jie buvo atvykę palyginti ilgam laikui“, – teigė R. Kapačinskaitė.

BTIC vadovė sakė, kad pastebimas nedidelis turistų iš Rusijos skaičiaus sumažėjimas, bet jis iš tiesų nelemia svečių srauto.

„Jų yra šiek tiek mažiau, bet tai nežymus pamažėjimas: į Birštoną vis dėlto daugiausia važiuoja lietuviai, o Rusijos, kad ir kiek pamažės, tai nėra labai didelis srautas žmonių, kuris lemtų Birštono turistinę rinką“, – aiškino direktorė.

Tikslūs Birštono turizmo rodikliai turėtų paaiškėti rugsėjo viduryje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)