„Šis sprendimas uždaryti kontrolės punktus yra susijęs ir su kontrabandos problema, kadangi ne visuose kontrolės punktuose turime rentgeno įrangą ir konkrečiai šitame punkte jos nėra. Ir buvo priimtas sprendimas, kad būtina uždaryti ir perkelti srautus ten, kur ji būtent yra. Tai yra kontrabandos suvaldymo elementų, kadangi 37 proc. kontrabandos eina per pasienio kontrolės punktus“, – ketvirtadienį Tverečiaus PKP surengtos spaudos konferencijos metu žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

„Vis dar matome, kad 95 proc. kontrabandos yra gabenama iš Baltarusijos teritorijos, mes žinome, jog ten vyksta gamyba. Ir ji, matyt, yra skirta organizuoti nelegalią prekybą ir taip finansuoti Baltarusijos režimą“, – paminėjo ji.

Ministrė paminėjo, kad uždarius Stasylų kontrolės punktą, kuris neturėjo rentgeno įrangos, kontrabandos atvejų kiekis sumažėjo.

„Dar vasarį priėmėme sprendimą uždaryti Stasylų kontrolės punktą, kurio uždarymas buvo susijęs su kontrabandos gabenimu traukiniais. Ir perkėlėme į Keną. Tikrai pamatėme, kad drastiškai sumažėjo kontrabandos skaičiai iki 7 atvejų nuo uždarymo laikotarpio, kai lyginant su panašiu laikotarpiu anksčiau buvo 30“, – teigė ji.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado Rustamo Liubajevo teigimu, per Tverečiaus PKP buvo gabenama smulkioji kontrabanda, bet ypač rimtų atvejų nebuvo.

„Šiuo atveju (prie Tverečiaus pasienio punktą – ELTA) dažniausiai buvo gabenama smulkioji kontrabanda, kurią gabeno asmenys, kurie važiuodavo į Baltarusiją ir grįžo su didesniais kiekiais tam tikrų produktų, nei yra leidžiami. Taip pat buvo atvejų, kai buvo sulaikomos stambesnės kontrabandos. Tačiau šiame kontrolės punkte labai rimtų kontrabandos atvejų šiame punkte nebuvo“, – aiškino jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)