Kaip penktadienį LRT radijui kalbėjo A. Bilotaitė, statistika rodo, kad šiuo metu apie trečdalį Lietuvos statutinėse įstaigose dirbančių darbuotojų sudaro moterys. Jų skaičius teisėsaugoje, anot ministrės, vis auga.

„Tikrai yra nemažas pokytis padarytas per 20 metų – pareigūnių moterų skaičius išaugo 20 procentų. Jeigu žiūrėti į policiją, joje yra 43 procentai moterų“, – dėstė A. Bilotaitė.

Vis dėlto, anot jos, statutinių įstaigų vadovų korpuse moterų yra mažuma.

„Bet, kai pažvelgiame į vadovaujančias pozicijas, matome, kad moterys užima vos 4 procentus vadovaujančių pozicijų“, – kalbėjo ministrė.

A. Bilotaitė tvirtino, kad tokią situaciją dažniausiai lemia susiformavę stereotipai apie darbą teisėsaugoje, pasitikėjimo savimi stoka ir kiti galimi veiksniai.

„Kaip matome iš tyrimų, moterų pasirinkimas ateiti į teisėsaugos institucijas yra labai dažnai susijęs su jų savirealizacija, jų įsitraukimas į darbą yra gerokai didesnis. Žvelgiant tuo tarpu į vyrus, kurie ateina dirbti į teisėsaugos institucijas, dažnai būna susiję su tuo, kad juos paskatina pasirinkti šitą profesiją ir tai, kad yra tam tikros socialinės garantijos, kurios susijusios su pareigūno profesija“, – komentavo vidaus reikalų ministrė.

Penktadienį Vilniuje organizuojama tarptautinė konferencija „Moterys teisėsaugoje“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)