Jų išvengė tik aukštos klasės viešbučiai ir restoranai, kurie turi įsidiegę autonomines vandens pašildymo sistemas ir nepriklauso nuo karšto vandens tiekėjų.

Trukdė dirbti

Taikos prospekte esančio „Luxor – Boulingo“ komercijos direktorius Stanislovas Aleinikovas prisipažino šią savaitę ne kartą mąstęs, jog kavinėje reikės įrengti elektrinį vandens šildytuvą.

„Jo reikia, kad pavyktų išvengti tokių problemų, kokių turėjome šią savaitę“, - teigė S.Aleinikovas.

Jo teigimu, be karšto vandens labai sulėtėjo darbas.

Klientams teko ilgiau laukti, nes jų užsakyti patiekalai buvo gaminami ilgiau.

„Juk vandenį reikėjo šildyti ir indams plauti, ir kitiems virtuvės darbams atlikti“, - teigė komercijos direktorius. Jo žodžiais, dėl karšto vandens stokos strigo ne tik darbai, bet ir būta nuostolių. Tačiau S.Aleinikovas jų nebuvo suskaičiavęs. Panašių problemų kilo ir kitoms kavinukėms. Kai kuriose iš jų net buvo atsisakoma gaminti tam tikrus patiekalus.

Siūlė nuolaidų

Nepatogumų neišvengė ir viešbučiai.

Liepojos plente esančio viešbučio „Parkas“ direktorius Augustas Kunsmonas teigė, jog karšto vandens nebuvimą klientams kompensuodavo nuolaidomis. Jų dydis buvo derybų objektas.

Tačiau ir nuolaidos nepadėjo išsaugoti klientų srautų.

„Žmonės šią savaitę rinkosi viešbučius, esančius pietinėje miesto dalyje, arba tuos, kurie turi autonominę vandens pašildymo sistemą. Viešbutyje - kaip ir bute. Jei nėra karšto vandens, reikia praustis po šaltu dušu“, - sakė A.Kunsmonas.

Tačiau jis patikino, jog įsidiegti autonominę vandens šildymo sistemą neverta.

„Investuoti 10 ar 20 tūkstančių litų tik tam, kad ir tą vieną savaitę per metus būtų karštas vanduo, nėra protinga“, - teigė direktorius.

Liks be vandens

Karštas vanduo, anot bendrovės „Klaipėdos energija“ Šilumos tinklų tarnybos viršininko Vidmanto Pabrinkio, penktadienį vakare jau turėjo būti pasiekęs 99 procentus vartotojų.

Tačiau likusiesiems civilizacijos privalumai bus grąžinti tik vėlyvą pirmadienio popietę.

Karšto vandens iki tada tikrai neturės S.Daukanto g. 23, 25, 27, 29, Liepų g. 39, 41 ir Malūnininkų g. 4 esančiuose namuose gyvenantys klaipėdiečiai.

V.Pabrinkio teigimu, į šiuos namus karštą vandenį tiekiančiose trasose rasta defektų ir jų nepavyks pašalinti per savaitgalį.