„Betonika“ pranešė planuojanti atleisti darbuotojus, nes uždaro gamyklą Kaune, Lietuvos paštas tęsia atleidimus dėl mobilaus laiškininko projekto, o „LG Cargo“ naikina perteklines funkcijas ir numato atleisti dokumentų skyriaus operatorius.

„Sodros“ duomenimis, šiuo metu „Betonikoje“ dirba 176 darbuotojai, prieš mėnesį jų buvo daugiau nei 230. Lietuvos pašte dirba 4665, „LG Cargo“ – 2370 žmonių. „Savas“ atleidžia visus joje dirbančius žmones.

Vasario mėnesį Užimtumo tarnyba gavo septynis pranešimus apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus, apie atleidimą įspėti iš viso 409 darbuotojai.

Numatomų grupės darbuotojų atleidimų priežastys – darbo organizavimo pakeitimai (66,3 proc. visų numatomų atleidimų), bankrotas (31,1 proc.) ir likvidavimas (2,7 proc.).

Tekstilės gaminių įmonė „Lanalita“ dėl įmonės bankroto planuoja atleisti 35 darbuotojus. Apie įmonės likvidavimą ir dėl to planuojamus atleisti 11 darbuotojų informavo Ariogalos vartotojų kooperatyvas.

2019 metų vasarį Užimtumo tarnyba gavo 2 pranešimus apie numatomus atleidimus, įspėta 100 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)