„94 mln. eurų mes indeksuojame 27 proc. ir tai sudaro 122 mln. eurų su PVM – tiek Arvydas Avulis („Hanner“ savininkas – ELTA) gaus iš savivaldybės, kai pastatys ir išvystys visą kompleksą“, – TV3 televizijai pirmadienį sakė V. Benkunskas, pridurdamas, kad maždaug dar 10 mln. eurų projekto išlaidų padengti turės pati NT plėtros bendrovė.

Pasak Vilniaus mero, savivaldybės bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įsipareigojimai išaugs 2,3 mln. eurų.

„Visa mūsų įsipareigojimų suma yra 156 mln. eurų, kurie niekada nebuvo keisti, su valdymu mokesčiu. (...) Teiksime tarybai pakeitimą, kuris bus fiksuotas sutarties pakeitimu, ir visa mūsų, savivaldybės ir ministerijos, įsipareigojimų kaina augs 2,3 mln. eurų – iki 158,3 mln. eurų“, – aiškino jis.

ELTA primena, kad privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ kreipėsi į teismą dėl buvusio partnerio Lietuvoje Šarūno Stepukonio, lošimų bendrovės „Olympic Casino Group Baltija“ ir jos akcininkės Estijoje „OB Holding 1“, iš kurių bando prisiteisti 16,6 mln. eurų.

„BaltCap“ sutartį su Š. Stepukoniu nutraukė pernai lapkritį ir iškart kreipėsi į teisėsaugą po to, kai nustatė veiklos pažeidimų tvarkant jo vadovaujamo fondo finansus. Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

Įtariama, kad iš viso Š. Stepukonis galėjo pasisavinti apie 30 mln. eurų.

Nacionalinio stadiono projektą Vilniuje iš investicijų bendrovės „BaltCap“ perėmė nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“. Be to, daugiafunkciame komplekse Šeškinėje turėtų atsirasti universali tiek kultūros, tiek sporto renginiams tinkama arena, o pačiame stadione 3 tūkst. didinamas vietų skaičius, iki 18 tūkstančių.

Projekto koncesijos sutartyje vasarį turėtų būti sutarta dėl kainų indeksavimo. Pasak sostinės mero Valdo Benkunsko, vien faktinė statybų kaina nuo 2020 m. pradžios iki 2022 m. vidurio padidėjo 40 proc.

Tačiau savivaldybė ruošiasi prisiimti tik dalį šio pabrangimo.

„Hanner“ savininkas Arvydas Avulis nurodo, kad stadiono statybas ketina baigti 2026 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)