Vos prieš porą savaičių 25-erių metų veiklos jubiliejų paminėjusios bendrovės vadovas Saulius Putrimas teigia, kad užtikrinti stabilią veiklą didelio neapibrėžtumo laikais padeda veiklos diversifikavimas, apimantis ir įvairius rangos projektus, ir pasirinktą vieną iš krypčių – vėjo jėgainių parkų statybą, ir viešojo bei privataus sektoriaus partnerystės projektus, žinoma, – nepamirštant ir paties MERKO vystomų objektų.

Išlieta šimtas vėjo jėgainių pamatų

Pagrindiniai ir didžiausi šių metų MERKO rangos objektai: baigtas statyti UAB „Continental Automotive Lithuania“ gamybinis pastatas Kauno rajone, netrukus duris atversiantis UAB „Tokvila“ autoservisas Vilniuje.

Taip pat pastaruoju laiku MERKO vis dažniau kviečiama statyti vėjo jėgainių parkų. Bendrovės portfelyje – dešimt jau baigtų ar dar statomų projektų, išlieta jau šimtas vėjo jėgainių pamatų.

„Pasiteisino prieš kelerius metus mūsų priimtas sprendimas suburti komandą, kuri specializuojasi dirbti šiame segmente ir turi patirties atlikti visą darbų spektrą – nuo pagrindų vėjo jėgainėms įrengimo iki pilnos apimties vėjo jėgainių parko statybos (BoP scope), kai be pamatų dar paruošiama ir visa reikalinga infrastruktūra vėjo turbinų montavimui – drenažas, keliai, elektros tinklai, sutvarkoma reikalinga dokumentacija“, – teigia S. Putrimas.

Per tris 2022 metų ketvirčius statybos bendrovė pasirašė rangos sutarčių už 42,8 mln. eurų, pernai tuo pačiu laiku buvo sudaryta rangos sutarčių už 90 mln. eurų. Pasak S. Putrimo, tokią situaciją nulėmė keli faktoriai.

„Šių metų pradžioje dėl prasidėjusio karo dalis užsakovų pristabdė savo investicijas arba jas atidėjo, vėliau aukšta infliacija privertė peržiūrėti verslo planus ir finansavimo šaltinius. Deja, aukšta infliacija ir energetinė krizė prieš žiemą neleidžia tikėtis mažėjančių kainų“, – komentavo situaciją S. Putrimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją