Už Vartojimo kredito įstatymo pažeidimus Lietuvos banko (LB) Priežiūros tarnyba „SB lizingui“ skyrė 4,2 tūkst. eurų, o „Mogo LT“ – 3,2 tūkst. eurų baudas – po 0,04 proc. 2017 metų įmonių pajamų, pranešė LB.

SB lizingas“ gegužės–birželio mėnesiais per televiziją ir internete rodė reklamą, kad siūloma palūkanų norma yra 0 proc., tačiau joje nepasakyta, kad kas mėnesį taikomas 0,7 proc. paskolos dydžio administravimo mokestis ir kad skolinantis 1 tūkst. eurų 24 mėnesiams, metinės palūkanos siekia 16,5 procento.

„Mogo LT“ aštuoniose paskolų sutartyse nustatė bendrą kainą, didesnę už jų sumą, o daliai klientų grąžinus kreditą anksčiau termino, bendrovė nesumažino bendros kainos. Be to, iš klientų ji reikalavo didesnės kompensacijos, nei leidžia įstatymas.

Be to, įmonė „Finansų bitė“, valdanti tarpusavio skolinimo platformą „Finbee“, taip pat nesumažino bendros paskoų kainos, klientams anksčiau grąžinus pinigus, dėl to gyventojai patyrė nuo 66 iki 243 eurų nuostolių. Tyrimo metu bendrovei juos kompensavus, bauda jai neskirta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)