Paskolos lėšas bendrovė pasitelks ūkininkams skirtai produkcijai – augalų sėkloms, trąšoms, mikroelementams ir kitai – įsigyti. Suteiktą kreditą „Linas Agro“ skirs ir derliui iš ūkininkų supirkti.

„Šie metai grūdinių ir daugelio kitų kultūrų augintojams itin palankūs dėl padėties tarptautinėse rinkose, jie galės realizuoti derlių istoriškai aukštesnėmis kainomis, tad didėja ir lėšų derliui pirkti poreikis. Skirta paskola leis užtikrinti tinkamą ūkininkų aprūpinimą būtinomis priemonėmis būsimam derliui auginti bei supirkti šiemetinį.

Kartu tikimės, kad planuojama kooperacija su AB „Kauno grūdai“ leis didinti prekybos ir eksporto apimtis“, – komentuoja Tomas Pučkis, AB „Linas Agro“ generalinis direktorius.

Pasak jo, palyginti su praėjusiais metais, Lietuvoje šiemet kviečių pasėlių plotai didėjo bemaž 6 proc., rapsų – daugiau nei dešimtadaliu. Auga ir šių dviejų kultūrų grūdų, ir pašarinių grūdų supirkimo kainos, tad didėja ir lėšų derliui pirkti poreikis.

AB „Linas Agro” yra vienas didžiausių grūdų eksportuotojų ir prekių bei paslaugų žemdirbiams tiekėjų Lietuvoje, jos pernai birželį pasibaigusių 2019–2020 finansinių metų konsoliduotos pajamos siekė 477 mln. eurų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)