„Pavadinimo keitimas, tiksliau, sutrumpinimas pirmiausia susijęs su mūsų veiklos ir plėtros planais. Pastaruoju metu sėkmingai įsitvirtiname Skandinavijos rinkoje: prieš dvejus metus Danijoje atidarėme dukterinę įmonę „Solet Danmark“, o 2023-ųjų pradžioje savo vardu pradedame veiklą Suomijoje.

Taip pat per pastaruosius ketverius metus auginome kompetencijas tarptautinių projektų valdyme, tęsėme projektus Rytų partnerystės šalyse – Sakartvele, Moldovoje, Armėnijoje, ir net Afrikos žemyne – Nigerijoje. Artimiausiuose planuose ketiname toliau plėstis Skandinavijos rinkoje ir žengti į Vidurinės Azijos valstybes. Tad priėmėme sprendimą – siekiant tapti lengviau atpažįstamais tarptautiniu mastu, bus paprasčiau ir aiškiau vadintis tiesiog „Solet“, – komentuoja bendrovės vadovas Andrius Karazinas.

Jis pažymi, kad Lietuvos rinka ir toliau išlieka svarbi, čia veiklos mastai nemažės, planuose – plėtra.

„ Planuojame statyti naujus saulės parkus, kurių jau esame vieną įrengę ir perdavę pirkėjams, dar vienas baigiamas statyti netrukus, kitas – 2023 m. antroje pusėje. Be to, jau kelis metus veikdami Danijoje, įgijome patirties įrengiant hibridines elektrines, tą patirtį esame pasiruošę pritaikyti ir mūsų šalyje“, – sako A. Karazinas.

„Solet“ vadovas papildo, kad kartu numatyta tęsti darbus su skirtingais europiniais fondais vystant eksperimentinius projektus. „Esame įsitikinę, kad artimiausiais metais paklausa alternatyviems energijos šaltiniams ir toliau didės. Stebime dar labiau suintensyvėjusį poreikį įsirengti atsinaujinančius energijos šaltinius net nepretenduojant į valstybės paramą. Tad visa rinka jau pajuto stipriai augančių užsakymų srautus“, – komentuoja A. Karazinas.

2020 m. „Solet“ pajamos sudarė 2,5 mln. eurų, pernai išaugo iki 5,2 mln., prognozuojama, kad 2022 m. pajamos pasieks 9 mln.

Įmonė „Solet“ (buvusi „Solet Technics“) veikia nuo 2011 m. Nuo veiklos pradžios bendrovė iš viso įrengė per 2000 saulės elektrinių Lietuvoje, Danijoje, Švedijoje, Latvijoje, Italijoje, Vokietijoje, Sakartvele, Moldovoje, Armėnijoje, Nigerijoje. „Solet“ yra Lietuvos saulės energetikos asociacijos ir Nacionalinės pasyvaus namo asociacijos narė, priklauso Lietuvos švariųjų technologijų klasteriui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją